Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kemény kukoricát hogy főzzek...

Kemény kukoricát hogy főzzek meg, hogy tudjak vele etetni?

Figyelt kérdés

Mindenki ismeri a nagyfaterek kedvencét, a kemény kukoricát, na olyat szeretnék kifőzni. Találtam egy ilyet:

"A régi recept szerint a kukorica feldolgozása egy napi áztatással kezdõdött. A lemorzsolt szemeket lassúmelegítés után 6-8 órát fõzték, így a megduzzadó keményítõ nem repeszti fel a terméshéjat, ha ugyanis felhasad a mag, épp a legfontosabb ízanyagok mennek veszendõben. A kukta jóvoltából a fõzési idõa felére csökken, ám figyelembe kell venni, hogy a tengeriszemek háromszoros nagyságúra dagadnak a fõzés közben. Az edénybe annyi viz kell, hogy a kukoricát teljesen ellepje. A megfõzött kukoricát a lévelegyütt töltsük üvegekbe és a lassúbb hûlés érdekében tegyük párnák vagy takarók közé. Tartósító-szernek a cukor és a só is egyaránt megfelel és a szalicilról se feletkezzünk meg."


Ez megfelel? Tehát belerakom a vízbe a kukoricát, elkezdem melegteni, majd főzöm 6-8 óráig a lábosban, amire kell fedő vagy sem?

Aztán tartósítást hogy csináljam meg?

Vagy teljesen más módon kéne?



2012. aug. 2. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit szeretnél elérni. Gyakran helyet váltani, vagy egy helyet etetni rendszeresen.
2012. aug. 2. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
2 napra megyunk pecazni, es a pontyoknak csonakbol beszorni.
2012. aug. 2. 14:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor jól meg kell főzni, legalább 3-4 óra. Előtte egy napot áztatod, hamarabb és egyenletesen megfő, áztatással a piszok is feljön a tetejére, le tudod vadászni. Ha kicsit túlfő ilyenkor, az nem akkora baj, egy kicsi búzát is tehetsz hozzá. Ha megfőtt, a főzőlében áztasd még vagy 1 napot, ilyenkor lehet tenni hozzá aromát és azt jól felszívja.

Ha több időd van, akkor főzés után leöntöd a főzőlevet, teszel alá friss vizet és kirakod a napra 1-2 napra, hagy erjedjen egy kicsit, azt nagyon szeretik.

2012. aug. 2. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
már nem azér de olcsóbb ha megveszed a pecaboltban xd
2012. aug. 2. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Baromira nem olcsóbb, még a mostani veszett terményárak mellett sem. A kukorica kilója terményboltban is 110 ft jelenleg, a brutálisan rossz termés miatt. A boltban kapható zacskós kukorica 300 ft. 2 napra beetetni kb 25-20 kg kell, hogy az etetés folyamatosan fenntartható legyen. Ekkora mennyiségnél már jelentős a különbség.
2012. aug. 2. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
*15-20 kg
2012. aug. 2. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
erjesztett kukoricával a legjobb etetni.. :D
2012. aug. 14. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Villás József. válasza:
Száraz kukoricát gyorsan és úgy hogy a szemek ne repedjenek meg mégis puha szemeket eredményezzen a főzés Következő módon tehetjük. Konyhai Kuktát mely legalább három négy literes kb egy harmadig meg töltjük száraz kukoricával ezek után fel töltjük vízzel úgy hogy a Kukta három negyed részig fel töltve legyen. Majd meg keverjük hogy a léha és hibás szemek fel jöjjenek a felszínre ezeket habszedő kanállal eltávolítjuk. Mind ezek után egy evő kanál az építkezéseken használt mész hidrátot adunk a főzethez. Ennek a szerepe az hogy fel lazítja az az rugalmassá teszi a szemek héjazatát minek során a szemek egészben maradnak nem repednek meg . A kevés hidrát nem befolyásolja az ízeket tehát nem rontja a vég eredményt . ( Több éves tapasztalat) Ezek után le zárjuk a Kuktát és kb a fel forrás után egy másfél órai főzés után meg felelő puhára fől a kukorica Ha netán nem vagyunk meg elégedve a puhasággal zárjuk le a Kuktát és tíz húsz percig főzzük még . Higgyétek el eredményes lesz . Másrészt egy próbát minden képen meg ér . Egy két hetes tároláshoz tartósító szert semmi képen nem kell alkalmazni, ha egy kicsit meg erjed még előnyére is válik. Jó fogást és kellemes horgászatot.
2017. ápr. 7. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!