Kemény kukoricát hogy főzzek meg, hogy tudjak vele etetni?
Mindenki ismeri a nagyfaterek kedvencét, a kemény kukoricát, na olyat szeretnék kifőzni. Találtam egy ilyet:
"A régi recept szerint a kukorica feldolgozása egy napi áztatással kezdõdött. A lemorzsolt szemeket lassúmelegítés után 6-8 órát fõzték, így a megduzzadó keményítõ nem repeszti fel a terméshéjat, ha ugyanis felhasad a mag, épp a legfontosabb ízanyagok mennek veszendõben. A kukta jóvoltából a fõzési idõa felére csökken, ám figyelembe kell venni, hogy a tengeriszemek háromszoros nagyságúra dagadnak a fõzés közben. Az edénybe annyi viz kell, hogy a kukoricát teljesen ellepje. A megfõzött kukoricát a lévelegyütt töltsük üvegekbe és a lassúbb hûlés érdekében tegyük párnák vagy takarók közé. Tartósító-szernek a cukor és a só is egyaránt megfelel és a szalicilról se feletkezzünk meg."
Ez megfelel? Tehát belerakom a vízbe a kukoricát, elkezdem melegteni, majd főzöm 6-8 óráig a lábosban, amire kell fedő vagy sem?
Aztán tartósítást hogy csináljam meg?
Vagy teljesen más módon kéne?
Akkor jól meg kell főzni, legalább 3-4 óra. Előtte egy napot áztatod, hamarabb és egyenletesen megfő, áztatással a piszok is feljön a tetejére, le tudod vadászni. Ha kicsit túlfő ilyenkor, az nem akkora baj, egy kicsi búzát is tehetsz hozzá. Ha megfőtt, a főzőlében áztasd még vagy 1 napot, ilyenkor lehet tenni hozzá aromát és azt jól felszívja.
Ha több időd van, akkor főzés után leöntöd a főzőlevet, teszel alá friss vizet és kirakod a napra 1-2 napra, hagy erjedjen egy kicsit, azt nagyon szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!