Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A rajtnál már eldőlhet a...

A rajtnál már eldőlhet a verseny kimenetele? (alább! . )

Figyelt kérdés
Hiába edzek keményen az evezős versenyekre, ha ott nem tudom a legjobbat kihozni magamból. Észrevettem, hogy ha egy ilyen verseny adódik, és odaállok a pontonhoz, rohamos szívdobogás vesz rajtam erőt. Ez a vizsgadrukk miatti "torkomban a szivem" érzés a későbbiekben befolyásolja a pályán nyújtott teljesítményemet, hiszen már alapból magasra szalad fel a pulzus, és olyan helyzet áll elő, mintha edzetlen lennék. Valakiről akkor állapítható meg, hogy edzett, ha látják, hogy nyugalmi helyzetben alacsonyabb a pulzusa. ade könyörgöm, edzhetek én akármennyit, ha futam előtt felspanolom magam! Ezek után a szívem a pályán már nem tud arra energiát fordítani, hogy a még fokozottabb versenytempóhoz állóképességet biztosítson. A finishhez már rendszerint nem is jut szusz. Egyszerűen azért nem tudom magamból kihozni ami bennem van, mert pszichés okokból már a verseny kezdeti szakaszában kimerül a szervezet, és nem jut erő a futamra. Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát! Segítség! Jó tanácsokat kérek! >:O
2012. júl. 20. 22:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Úgyérzed, hogy a rajt elött felmegy a vérnyomásod, és lüktet a szíved ez okozza a teljesítményed romlását?

http://www.youtube.com/watch?v=6bPIVl2eULU

Kathi Béla akkor mit szóljon? Teljesen más okból, de neki is felmegy a vérnyomása és a szívverése az erőemelés elött. Ő szándékosan "spanolja" fel magát.

Még általánosban a tornatanárnőm sok atlétika versenyre vitt. Főleg rövidtávfutásra. A rajt elött a torkomban vert a szívem, kavargott a gyomrom de nem volt semmiféle teljesítményromlásom.

Próbáld meg kontrolálni azt az érzést. Hogy neked azért is győznöd kell, szét kell tépned a vetélytársaidat. Szal fordítsd a javadra.

persze ez nem készpénz. Van akinek bejön.

2012. júl. 21. 00:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy nem ez a verseny előtti drukk a probléma, hanem valami más?

Például, hogy készülsz fel?

Mennyit eszel?

Az edzéseken milyen a formád (teljesítményed) a társaidhoz képest?

Az edzésen nyújtott formád milyen a versenyformádhoz képest?

2012. júl. 21. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!