Markboy95 kérdése:
Kemény kukoricából milyen házi készítésű csalit tudok készíteni?
Figyelt kérdés
Miket tegyek bele vanília cukor méz keverése jó??2012. júl. 2. 16:30
1/2 Haass Norbert válasza:
Szevasz! A legjobb szerintem, ha mondjuk 2 hónapra beáztatod. Az így kapott csali iszonyatosan büdös lesz, de ezt lájkolja az amur és a ponty is. Másik tipp, áztasd 12 órát, utána 30 percig főzd lassú tűzön, majd aromásítsd be, én ananász aromát szoktam használni, az valahogy nálam passzol a főtt kukoricához. Az első verziónál felgyorsíthatod a folyamatot, ha ráküldesz 2 doboz kefirt. Akkor a folyamat lényegesen gyorsabb lesz, nem kell 2 hónapot várni. Egyébként elég 2-3 hét is, már akkor is büdös lesz, de én úgy szoktam, hogy előre elteszek mindig 5-5 kilót, és akkor mindig van készen. (Én ha főzöm, akkor tolok hozzá búzát, fehérbabot, árpát, csicseriborsót, sárgaborsót, lenmagot, juharmagot, kendermagot, tigrismogyorót és ezekkel együtt főzöm meg, ha áztatom akkor csak búzát szoktam mellé tenni, attól még félelmetesebb szaga lesz) Jah és a tigrismogyoróval vigyázz, keveset tegyél hozzá, mondjuk 10%-ban, mert hamar jóllaknak vele, tele van amperrel. Jó fogást!
2/2 anonim válasza:
A két hónapos áztatáshoz tegyél gázmaszkot:D
Én tegnap etettem be a 1.5 hónapja ázó kukorica-borsó keverékemet, hát azt hittem, kiugrok a csónakból:d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!