Mi a véleményetek a nanofi zsinórról?
A Berkley által gyártottakat találni főként neten de a leírásban pergetéshez ajánlják. Én viszont inkább békés halra használnám (keszeg, ponty, kárász).
Ezekre is megfelelő?
Szerintem a vékony méret és jó szakítószilárdság miatt tökéletes olyan helyre ahol javarészt keszeg van de akadhat szebb ponty is.
Valamint Match-re vagy Feder-re ajánlanátok?
Még nem próbáltam a Nanofilt, szerintem kb a match és feederhez tökéletes, mindenképp finomszerelékes horgászathoz venném, ahol nagyobb hal megjelenésére is lehet számítani.
Nagyon vékony zsinórral is igen jó szakítószilárdság érhető el vele, feeder előkének szerintem tökéletes, de még nem volt hozzá szerencsém.
Én a heavy feederen használom főzsinórként, egyelőre csak 2 hónapja, 3 alkalommal volt bevetésen. Jónak tűnik, a fonotthoz hasonló tulajdonságai miatt (nem nyúlik), így a legkisebb rezzenést is közvetíti a botspiccre.
Matchbotra én biztosan nem tenném, pont a hiányzó rugalmassága miatt! A monofilhez képest jóval lassabban süllyed, ami még a fenekezőn is feltűnik, az úszós match-en pedig egy kínszenvedés lenne.
Pergetni is kiváló.
A hirtelen erős rántást a fonotthoz hasonlóan nem bírja, akkor könnyen szakad, a fokozatos terhelést viszont nagyon bírja!
Végszó: a feederezéshez nagyon jól megfelel! Persze ekkor külön monofil előke használandó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!