Egy vitorlás vagy egy motorcsónak megbízhatóbb? Úgy értem, hogy olvastam, hogyha a vitorlás felborul, akkor az fel is áll utána.
Tök más a kettő. Motorcsónakkal akkor és úgy és oda mész, ahova csak szeretnél - hiszen nincs szükséged szélre; vagy nagyobb szélben is kimehetsz (míg vitorlással 5-ös szélben már kevesen merészkednek ki)
A vitorlás viszont sokkal hangulatosabb, természetközelibb.
Tőkesúlyos vitorlást is láttam már felborulni - és mivel leszúrt az árboc, lent is maradt (persze ez ritka, legtöbbször visszaállnak. A kisebb vitorlásokat viszont simán visszaállítod ellensúlyozással.). Az a titok, hogy nem kell felborulni. :)
Mindenképp a vitorlásra szavazok.
Motorcsónakból kifogyhat az üzemanyag, vagy meghibásodhat és meg vagy lőve.
Vitorlással pedig nincs ilyen, kivéve persze, ha törik az árboc, de ilyen alapon el se hagyd a kikötőt. :)
Ezt aláírom. De akkor tegyük hozzá: a nagyobbakon.
És azt is: haladás szempontjából semmire sem jó, kikötőben max., meg végszükség esetére. (Ezért nem is tértem ki rá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!