Miért olyan rohadt hideg a víz az úszómedencékben?
Állítólag terheli a szervezetet a melegebb víz. Na erre én csak annyit tudok mondani, hogy jártam két helyre is gyógyúszásra, és mindkét helyen oktatómedence is volt egyben, ahol úsztunk (általános iskolák). Namost, egy oktatómedence melegebb, langyosnak érzed, mikor bemész.
Na, ilyen melegebb vizekben úsztam 1 km-t, de volt, hogy többet, a rekordom gyógyúszáson a 2 km.
Nem lett semmi bajom és társaimnak se.
Gyűlölöm a 30 foknál hidegebb vizeket... A szaunazuhanyzót és a merülőmedencét egyébként méginkább, az maga a valóságos hidegpokol.
Szerintem nem hideg az. Olyan 23 foknál nem hidegebb. Most fejből nem tudom, de én ilyen "25, 28 fokos" kiírásokat láttam, ha minden igaz. Most hogy tényleg annyi-e, nem tudom.
Aztán lehet, helytől is függ, én eddig ilyen 25 fokos körüli medencékben voltam, de lehet, máshol hidegebb.
De az is lehet, hogy a te szervezeted rosszul bírja a hideget, míg a meleget meg nagyon jól bírod. Van, aki a nyári hőségben jól érzi magát, míg más meg kókadozik. Míg más meg 10 fokban lazán pulóverben mászkál, más meg kabát, sapka, sál.
De amúgy tényleg, melyik medencére gondolsz, és hány fokos ott a víz?
27°C fok az általánosan elfogadott.
De őrült hideg... nem szeretem...
Jót nevettem a kérdésen :))))))
Szerintem is nagyon sz#r az elején belemenni,de utána okés.Ne legyél olyan nyámnyila bakker,férfi vagy.Legyél kemény,kőkemény waze.Ússzál waze ússzál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!