Milyen az, ha télen nem fedett medencében úszol? A víz
kb.33-36 fok. Nem fázol meg? Nem érzed, hogy hideg van?
1/10 anonim válasza:
szia! mi voltunk ilyenbe kint -2fok volt. amikor az udvaron keresztül bementünk a strandra nagykabátba beöltözve tiszta hülyének néztük akik a kinti medencébe voltak, dehát nekünk is ki kellet próbálni. nagyon szupi volt csak a fejem lógott ki a vízből meg vigyáztam a hajamra nehogy vizes legyen. a párom a haverjával átszaladt a szomszédos medencébe is. semmi bajunk nem lett.
2010. jan. 8. 08:53
én nagyon bírtam, a víz gőzölög, és bent nem fázol. Ha van úszóköntöse a gyereknek, azt azért csomagold be neki, mert amíg bemegy a medencébe, és főleg amikor ki, akkor azért jól jön. De ha csak annyit vagy a levegőn, amíg ki- meg bemész a medencébe, akkor nem fázol meg
2010. jan. 8. 10:24
2010. jan. 8. 10:25
36fokos vízben úszni? Inkább ezzel van a gond szerintem. 28-30C° ideális az úszáshoz szerintem.
2010. jan. 8. 10:30
ha utána nem álldogálnak vizesen kinn, akkor szerintem semmi bajuk nem lesz..
2010. jan. 8. 14:50
úszás = vizes lesz a hajad, nem?
vizes haj + hideg..abból semmi jó nem jön ki.
kérdés: pancsolni mennek fürdőbe, vagy úszni pl edzésre
2010. jan. 9. 18:19
7/10 A kérdező kommentje:
az volt a szerencsém, hogy előtte való nap sikerült vennem egy gumi úszósapkát, így csak a haja vége lett vizes. de egyáltalán nem is közölték, hogy nem lesz fedett, tehát gondolom többen voltak, akiknek vizes lett a hajuk.
A wellnes fürdők többségében van kinti medence is, én baromira élvezem, amikor kint mínuszok, én még is majd meg sülök :) Fontos, hogy amennyiben lehet, ne legyen vizes a haja, ha még is akkor inkább hagyja abba a pancsolást, nem szerencsés sokáig kint lenni vizes fejjel még akkor sem ha nem érzi hogy fázik a feje, márpedig nem fogja... a köntös illetve papucs is legyen alap, esetleg két törölköző, bár ez nem annyira fontos. Ha a nevelők megfelelően vigyáznak a gyerekekre, akkor nem hinném hogy lenne belőle baj.
2010. jan. 15. 18:38
én azt csináltam, h befeküdtem edzés után a hóba, aztán be a termál vízbe... annál jobb nincs :P
mellesleg ez serkenti a vérkeringést... viszont ha meleg testtel(tehát tusolás nélkül) mész be a hideg (24-28 fokos) úszó medencébe, az nem tesz jót a szivecskédnek...
igaz, nekem eddig semmi bajom nem lett ebből soha... de nem ajánlott...ezért is van kijrva, h kötelező a zuhanyzás, nem csak azért, h az izzadt testeddel belemenj a "szép, tiszta" vízbe :D mert különben is a klór az fertőtleníti... na m1... elég hosszúra sikeredett, remélem h segíthettem a kérdéseid megválaszolásában :D
2010. jan. 28. 21:50
Nem vészes, gyerekként minden nap kint a csasziban.
Most is 30 egy néhány évesen, pedig hajnalban van néha -10 fok is.
Ami fontos, folyamatosan szokjon hozzá, tehát ha szeptembertől járnak, akkor szerintem semmi baja nem lesz.
(edzőknek sokkal durvább kint állni abban a hidegben)
2010. ápr. 13. 17:51
Kapcsolódó kérdések: