Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen az, ha télen nem...

Milyen az, ha télen nem fedett medencében úszol? A víz kb.33-36 fok. Nem fázol meg? Nem érzed, hogy hideg van?

Figyelt kérdés
Az iskolában a gyerekeket nem fedett medencés úszásra viszik, és szerintük ez teljesen normális dolog. Szerintem meg elég durván hangzik mínuszokban. Ki volt már ilyenben? Elmondanátok, milyen ez? Mennyire veszélyes?
2010. jan. 8. 08:41
 1/10 anonim válasza:
szia! mi voltunk ilyenbe kint -2fok volt. amikor az udvaron keresztül bementünk a strandra nagykabátba beöltözve tiszta hülyének néztük akik a kinti medencébe voltak, dehát nekünk is ki kellet próbálni. nagyon szupi volt csak a fejem lógott ki a vízből meg vigyáztam a hajamra nehogy vizes legyen. a párom a haverjával átszaladt a szomszédos medencébe is. semmi bajunk nem lett.
2010. jan. 8. 08:53
 2/10 anonim ***** válasza:
én nagyon bírtam, a víz gőzölög, és bent nem fázol. Ha van úszóköntöse a gyereknek, azt azért csomagold be neki, mert amíg bemegy a medencébe, és főleg amikor ki, akkor azért jól jön. De ha csak annyit vagy a levegőn, amíg ki- meg bemész a medencébe, akkor nem fázol meg
2010. jan. 8. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:
valószínűleg:)
2010. jan. 8. 10:25
 4/10 anonim ***** válasza:
36fokos vízben úszni? Inkább ezzel van a gond szerintem. 28-30C° ideális az úszáshoz szerintem.
2010. jan. 8. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:
ha utána nem álldogálnak vizesen kinn, akkor szerintem semmi bajuk nem lesz..
2010. jan. 8. 14:50
 6/10 anonim ***** válasza:

úszás = vizes lesz a hajad, nem?

vizes haj + hideg..abból semmi jó nem jön ki.

kérdés: pancsolni mennek fürdőbe, vagy úszni pl edzésre

2010. jan. 9. 18:19
 7/10 A kérdező kommentje:
az volt a szerencsém, hogy előtte való nap sikerült vennem egy gumi úszósapkát, így csak a haja vége lett vizes. de egyáltalán nem is közölték, hogy nem lesz fedett, tehát gondolom többen voltak, akiknek vizes lett a hajuk.
2010. jan. 10. 12:50
 8/10 anonim ***** válasza:
A wellnes fürdők többségében van kinti medence is, én baromira élvezem, amikor kint mínuszok, én még is majd meg sülök :) Fontos, hogy amennyiben lehet, ne legyen vizes a haja, ha még is akkor inkább hagyja abba a pancsolást, nem szerencsés sokáig kint lenni vizes fejjel még akkor sem ha nem érzi hogy fázik a feje, márpedig nem fogja... a köntös illetve papucs is legyen alap, esetleg két törölköző, bár ez nem annyira fontos. Ha a nevelők megfelelően vigyáznak a gyerekekre, akkor nem hinném hogy lenne belőle baj.
2010. jan. 15. 18:38
 9/10 anonim ***** válasza:

én azt csináltam, h befeküdtem edzés után a hóba, aztán be a termál vízbe... annál jobb nincs :P

mellesleg ez serkenti a vérkeringést... viszont ha meleg testtel(tehát tusolás nélkül) mész be a hideg (24-28 fokos) úszó medencébe, az nem tesz jót a szivecskédnek...

igaz, nekem eddig semmi bajom nem lett ebből soha... de nem ajánlott...ezért is van kijrva, h kötelező a zuhanyzás, nem csak azért, h az izzadt testeddel belemenj a "szép, tiszta" vízbe :D mert különben is a klór az fertőtleníti... na m1... elég hosszúra sikeredett, remélem h segíthettem a kérdéseid megválaszolásában :D

2010. jan. 28. 21:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem vészes, gyerekként minden nap kint a csasziban.

Most is 30 egy néhány évesen, pedig hajnalban van néha -10 fok is.

Ami fontos, folyamatosan szokjon hozzá, tehát ha szeptembertől járnak, akkor szerintem semmi baja nem lesz.

(edzőknek sokkal durvább kint állni abban a hidegben)

2010. ápr. 13. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!