Miért akadtak le?
Figyelt kérdés
Elmentem horgászni és fogtam 1 pontyot kb este 7-8 között de ahogy lement a nap és sötét lett, bevágok a kapásra és meg akad a hal érzem h megvan húzni akarom kifelé és csap egyet és elmegy. Ez tegnap 3-szor fordult elő. Másodjára még majdnem túl későn vágtam be hogy jóban lenyelje a horgot mert tudom hogy ilyenkor a halak óvatosabbak, meg ki is látszót a horog hegye is de úgyan az. Biztos hogy nem a horoggal van a baj mert, 2 különbözőre ment a 3 kapás. Valakinek valami ötlet ?2012. ápr. 12. 21:19
1/13 anonim 

válasza:

Lehet nem vágtál be elég erősen ahhoz hogy jól akadjon. Mert ha fenekezel és mondjuk messzire dobsz, vagy esetleg fúj a szél, akkor hasa keletkezik a damilnak és hiába vágsz be nagyot lehet a hal alig érzi meg mert akkora hasa volt a damilnak. Lehet valami ilyesmi probléma volt. Vagy csak egyszerűen ilyen napod volt hogy nem jött össze, a halak minden esetben nem jól vették be a szájukba a horgot, vagy csak szórakoztak és igazából nem is voltak éhesek és csak a szájuk szélével csíptek rá a kajára. Majd legközelebb jobban összejön.
2/13 A kérdező kommentje:
Igazad van köszi :)
2012. ápr. 13. 11:37
3/13 Farkas Milán 

válasza:

Nincs igaza az előző válaszadónak! Ne nyugodj bele a dologba, mert legközelebb is eredménytelen leszel! Olyan nincs, hogy a halak nem éhesek és csak a szájuk szélével csipegetik a csalit!! Ilyen esetben a felszerelés a hibás. Változtasd meg a horogelőke hosszát, a horog méretét!! A bevágás sose legyen erős. Ha egy ponty a szájába vesz a csalit, és jó a felszerelés, akkor az olyan szinten megakasztja magát, hogy soha a büdös életbe nem menekül. Ettől függetlenül néha van olyan, hogy rosszul akad, de nem egymás után háromszor!!
4/13 A kérdező kommentje:
De előtte 2 pontyot sikerült megfogni :/ most nem tudom mit tegyek :(
2012. ápr. 13. 18:09
5/13 Farkas Milán 

válasza:

Most ezen nem kell kétségbe esni! Ha túl sok hal akad le, akkor változtatni kell a horogelőkén!! Ha sok hal elmegy, annak a túlságosan kemény bot és a túlságosan durva fárasztás is lehet az oka!! Ha egy hal rosszul akad, de óvatosan fárasztod, akkor kicsi az esélye, hogy leakadjon! Milyen botokkal, zsinórral...., milyen felszerelésekkel horgászol??
6/13 A kérdező kommentje:
Feederel [Döme Gábor] horgászók gyenge 15 zsinórral . És haldorádós feeder csali illetve szerelék.
2012. ápr. 13. 20:35
7/13 Farkas Milán 

válasza:

Feeder botoknál nem szabadna gyakran leakadni a halaknak. Próbálj meg visszagondolkozni! Nem lehet, hogy a finom kapásoknak túl hamar vágtál be? Milyenek voltak a kapások?
8/13 A kérdező kommentje:
Az elsőre lehet de a másodikra teljesen fehúzta. És a 3-madikra is. Vagy az is lehet h nem lehet, mindig szerencséje az embernek.
2012. ápr. 13. 20:43
9/13 A kérdező kommentje:
Meg még annyit szeretnék kérdezni, tudom ez nem tartozik ide de az ifjúsági horgász miben kűlönbözik a felnőttől ? pl kevesebb a napi jegy ?
2012. ápr. 13. 20:44
10/13 A kérdező kommentje:
És minden válaszodat köszi.
2012. ápr. 13. 20:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!