Melyik feederbot-ot válasszam szerintetek? Vagy melyikeket tudnátok konkrétan ajánlani? Bővebben lent
feeder-t akarok venni de nem tudom melyiket. fő szempontok
ár: 15 000ft-nál ne legyen sokkal több,
hossza: a 3,6m est rövidnek találom pedig talán elég lenne (a meghorgászandó hossz 50 m körül van.) de azt szeretném hogy minden kapást meg tudjak fogni és minél jobban ki tudjam játszani a halat, ne tudjon elmenni a hal. mi a véleményetek, mert én azt hallottam hogy minél hosszabb a bot annál jobb az akadás és annál biztosabb hogy nem megy el a hal. még gondolkoztam 4,2m-esen is a jobb kapás-hal arány elérése céljából.
továbbá uszózni is szeretnék vele ha lehetséges. [link] [link] botokat néztem. de ha tudtok ajánlani vmi mást, az se lenne rossz.
Ezt a botot nyugodtan bevállalhatod. Igazad van, ekkora távolságra valóban jobb egy 3,9-4,2 méteres bot.
Azért mielőtt megvennéd, nem lenne rossz kézbe venni, mert a 40-120 gr-os dobósúly jól hangzik ugyan, de egy megtömött kosár ezt könnyedén túl is teszi, és ha a bot a terhelhetősége határán van, nem biztos, hogy 50 méterekre lehet röptetni vele a szereléket.
Ez persze csak óvatos feltevés. Próbáld kézbe.
De különben ha kifejezetten pontyozni használnád, akkor válassz inkább extra-heavy dobósúlyút (kb. 150-180 gr-ig)
Azok se söprűnyélszerűek, viszont több tartalékuk van, mint a medium-heavy botoknak.
Persze, a bevágás hatékonysága is nagyban függ a távolságtól és a bot hosszától. Egy hosszabb bottal nemcsak nagyobbat lehet dobni, de jobbat át is üt a bevágás 50 méteres távolságba!
Úszózni is lehet vele, persze nem küszökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!