Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen a jó parittyázó bot?

Milyen a jó parittyázó bot?

Figyelt kérdés
Pontosabban, egy 100-200g dobótartományu horgász bottal tudok hatékonyan parittyázni?

2012. jan. 16. 10:07
 1/5 gomzoli ***** válasza:
Parittyázni...??? Elmondanád, hogy ez alatt mit értesz? Horgászattal kapcsolatban ezzel a szóval még nem találkoztam...
2012. jan. 16. 11:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Parittyázás:

Etetési technika, abban az esetben alkalmazandó, ha a nagy távolságra történő horgászássorán csak a partról van mód etetésre.

A mechanika egyerű. Egy erős, kb.:200 gramm dobósúllyal rendelkező bot végére akár hagyományos csúzli kosarat, akár un. parittya kosarat erősítünk, és a hagyományos szerelék bedobás elvei szerint a készregyúrt etető gombócokat elhajítjuk. A kosármindössze 15-20 méterre repül, míg a gombóc akár 80 méteren túl is.

Nos tömren ennyi lenne :)

És mivel a gombóc kb 15-20 geka, nem tom jó lehet-e egy 100-200-as bot.

2012. jan. 16. 14:43
 3/5 gomzoli ***** válasza:

Értelek! nos ez új volt...

Szerintem egy 3,9-4,2 m-es "Surf" jellegű bottal biztos jól boldogulnál. Ezek általában 3 részesek, és 100-200, ill. 100-250 gr. dobósúlyúak. Tengerparton használják, a 100-200 grammos ólmokkal ellátott fenekező cuccokat 100 méterekre behajigálni.

2012. jan. 16. 16:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezek az ún. spod botok. Akár 5 libra fölötti tesztgörbével. Ezek alkalmasak parittyázni illetve rakétás etetésre.

Azért ezeknek az ára elég magas, ahhoz hogy az ember ilyet tartson kizárólag etetésre.

Viszont egy 3.5 méter körüli 200-300 gramm körüli bot alkalmas lehet. Vagy ahogy fentebb is írták, egy surf bot teljesen alkalmas lehet a célra.

2012. jan. 19. 22:46
 5/5 Farkas Milán ***** válasza:

Parittyás etetésre gerinces, 100-200 gramm vagy 150-250 gramm dobósúlyú botok a megfelelőek. Ha bojlis horgászbotról beszélünk, akkor már megfelelő lehet a 3.5 librás bot is, azonban én ezeket a botokat inkább rakétázásra használom. Úgy vélem, hogy a parittyázásra a 100-200 grammos botok tökéletesen megfelelnek. Azonban nem csak a dobósúly, hanem a bot hossza is nagyon számít. Minél hosszabb botot használunk, annál nagyobb távolságot tudunk elérni. Mivel bojlis módszerrel horgászok,és 3.6-3.9 méteres botokat használunk etetésre, neked is ezt ajánlom. Ennél rövidebb bottal már nagyon nehéz lenne nagy távolságra etetni.

Remélem, hogy tudtam segíteni!!!

Görbüljön!

2012. jan. 21. 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!