Tengeri horgászathoz mi kell Horvátországban? Illetve milyen felszerelést ajánlotok?
Amikor utoljára horgásztam ott, még nem kellett engedély a tengerre.
Állítólag most már kell, de ha az ember egy bottal álldogál a mólón, meg se kérdezik, mit keres ott.
Azért célszerű utánanézni...
Csak partról horgásztam.
Egy erősebb telematch botot vittem, 4.50-est.
25-ös zsinórt tekertem. Az egyedüli, amit ismertem, hogy bírja a sót, egy Trabucco típus.
Az orsónál a legegyszerűbbet érdemes választani (amit tudsz tisztítani), mert egy délután alatt berakja a só és annyi!
Úszóztam. 4-6-8 grammos sima, folyóvízi úszókat vittem, jó vastag antennásokat.
Ólom rá és horog.
Én 10-12-es hosszú szárút választottam (pl. Gamakatsu 1050N). Így könnyebb volt szabadítani azokból a halakból, amit puszta kézzel meg se mertem fogni.
Mindennek foga van!
10-12 féle halat fogtam (a nagyja úgy 30-40 dekás).
A többsége azért apró.
Na meg egy polipot!
Csali: szedtem kagylót, férget, vettem kenyeret.
A sziklákon izgalmasabb a peca. Több a nagyobb hal is.
Ott nem "etettem". Próbáltam mélyebb részt keresni és közel horgászni a sziklákhoz.
A mólókon szétmarcangoltam fél kiló kenyeret. Bedobáltam, néha megnyomkodva hogy süllyedjen is.
Csalizni tettem külön.
5-10 perc múlva megjelent rajta néhány száz hal és hajrá!
Néha jó a pici horog (pl. 16-os), hogy szűkszájú szép kishalakat is meg lehessen fogni.
Jó utat és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!