Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Keszegezés keszeg nélkül?

Keszegezés keszeg nélkül?

Figyelt kérdés

Persze ez így nem igaz.

Szóval keszegezni szeretnék, egy olyan tavon melyben jóval több ponty van, mint keszeg (sőt keszeget eddig nem is fogtam, de a halőr szerint van benne, csak nem sok).

Tehát viszonylag sok ponty - kevés keszeg.

Milyen etetőanyag lenne megfelelő erre? Eddig mindig fogtam jópár db. pontyot, de most szándékosan keszegezni szeretnék.

Én a Tímár Mix-Szuper Bream-ra gondoltam + csonti + csemegekukorica, de szeretném más véleményét is megnézni!

Előre is köszönöm!

2011. jún. 9. 23:47
 1/5 anonim ***** válasza:
A sok ponty miatt én kihagynám a kukoricát.
2011. jún. 10. 23:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Jogos! Köszi!
2011. jún. 11. 00:16
 3/5 anonim válasza:
szúnyoglárvát tennék csonti helyett
2011. jún. 11. 00:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.

Nehéz a helyzet, mert a ponty lényegesen agresszívabb a keszegeknél, akik amúgy sincsenek sokan.

Én mindenképp vmi könnyű szerkezetű, könnyen nyitó, sötétebb (barna) etetőt választanék.

Viszont keveset használnék, max 1-2 kiló.

A többi inkább föld lenne.

Ez így nem tartalmaz olyan alkotókat, ami a pontyot hosszú távon ott tartaná az etetésen, így a keszegeknek lenne lehetősége vissza-visszatérni, akkor is ha 1-2 ponty eltolja a csapatot.

Illetve a föld csinál egy jó kis ködöt, amit a ponty talán nem annyira kedvel.

Próbálnék folyamatosan etetve vízközt(!) horgászni, elcsalva a keszeget a fenékről a széteső kajával.

A meleg idő ennek amúgy is kedvez.

Bár a ponty is feljöhet így... de azért lényegesen kisebb az esélye.

Ha odaállnak a keszegek, a ráetetést csak földdel csinálnám.

Élőcsaliként horogra és etetőbe: Kevés csonti, pinki és ha van rá lehetőség a szúnyog tényleg jó.

A kiválasztott etetőd jó.

Az magyar gyártók közül szemezgetve nekem beváltak:

az Exner bodorkás és verseny etetője, együtt és külön is, a Maros Extra dévér, XXL dévér, Katus vanília.

Import etetők közül a Van den Eynde etetőket tartom a legjobb keszeges kajának. Pl. Silver Record és Gold Pro keveréke vagy az idei G5 nevű kaja.

Sok sikert!

2011. jún. 12. 00:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az írást, megfogadom!
2011. jún. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!