Keszegezés keszeg nélkül?
Persze ez így nem igaz.
Szóval keszegezni szeretnék, egy olyan tavon melyben jóval több ponty van, mint keszeg (sőt keszeget eddig nem is fogtam, de a halőr szerint van benne, csak nem sok).
Tehát viszonylag sok ponty - kevés keszeg.
Milyen etetőanyag lenne megfelelő erre? Eddig mindig fogtam jópár db. pontyot, de most szándékosan keszegezni szeretnék.
Én a Tímár Mix-Szuper Bream-ra gondoltam + csonti + csemegekukorica, de szeretném más véleményét is megnézni!
Előre is köszönöm!
Az első vagyok.
Nehéz a helyzet, mert a ponty lényegesen agresszívabb a keszegeknél, akik amúgy sincsenek sokan.
Én mindenképp vmi könnyű szerkezetű, könnyen nyitó, sötétebb (barna) etetőt választanék.
Viszont keveset használnék, max 1-2 kiló.
A többi inkább föld lenne.
Ez így nem tartalmaz olyan alkotókat, ami a pontyot hosszú távon ott tartaná az etetésen, így a keszegeknek lenne lehetősége vissza-visszatérni, akkor is ha 1-2 ponty eltolja a csapatot.
Illetve a föld csinál egy jó kis ködöt, amit a ponty talán nem annyira kedvel.
Próbálnék folyamatosan etetve vízközt(!) horgászni, elcsalva a keszeget a fenékről a széteső kajával.
A meleg idő ennek amúgy is kedvez.
Bár a ponty is feljöhet így... de azért lényegesen kisebb az esélye.
Ha odaállnak a keszegek, a ráetetést csak földdel csinálnám.
Élőcsaliként horogra és etetőbe: Kevés csonti, pinki és ha van rá lehetőség a szúnyog tényleg jó.
A kiválasztott etetőd jó.
Az magyar gyártók közül szemezgetve nekem beváltak:
az Exner bodorkás és verseny etetője, együtt és külön is, a Maros Extra dévér, XXL dévér, Katus vanília.
Import etetők közül a Van den Eynde etetőket tartom a legjobb keszeges kajának. Pl. Silver Record és Gold Pro keveréke vagy az idei G5 nevű kaja.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!