Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért ekkora a különbség egy...

Miért ekkora a különbség egy lesőharcsa és sima harcsa között testsúlyban?

Figyelt kérdés
85 centis sima harcsa 4,5 kiló, 180 centis lesőharcsa 42 kiló. Ha a lesőharcsa fele akkora lenne (90 centtis), akkor is kb 20 kilót nyomna.
2011. máj. 19. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:

GreenTea

Laikusként mondom, de talán más a testfelépítésük, nem?

2011. máj. 19. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Ma az a sima harcsa? van leső, afrikai és törpeharcsa. ezek közül melyikre gondolsz?
2011. máj. 22. 20:48
 3/7 DannyZuko ***** válasza:

Az általad említett sima, azaz szürkeharcsa másnéven a lesőharcsa (Silurus glanis). Nem értem a kérdést... Olvass kicsit utána.

Latin neve: Silurus glanis Német neve: Wels, Waller Angol neve: Sheat fish

Népies nevei: Szürkeharcsa, Lesőharcsa, Harcsapurdé

2011. máj. 23. 10:55
 4/7 A kérdező kommentje:

ezért kérdeztem, hogy információt szerezzek róla, nem pedig azért, mert már májer vagyok a horgászásból ¬¬' ... A kérdés meg emiatt jött:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__vizi-sportok__17..

És láttam a spektrumon az egyik műsort, ahol 180 centis lesőharcsát fogtak, ami 42,7 kilós volt. innen a kérdés, h miért ilyen irreális a kettő közötti különbség.

2011. máj. 23. 16:35
 5/7 DannyZuko ***** válasza:
utolsó vagyok. nem basztatásból írtam. a nagy harcsa nem arányosan nő suly/hosszban. szélesedik. a sokkal hosszabb harcsa nem feltétlen sokkal nehezebb vagy ilyesmi. kérdés még, h tóban vagy folyóban, esetleg erős áramlású folyóban él, ahol hosszra njő, de sokkal többet dolgozik a vízben az áramlással, ezért másképen alakul.
2011. máj. 23. 22:41
 6/7 gomzoli ***** válasza:

A fiam 110 centi és 21 kiló. Én (szintén fehér ember) 173 centi vagyok, de 83 (:-( kiló. A testhossz alig több mint másfélszeres, a súly meg majdnem négyszeres. Több kérdés?

A lesőharcsa és a folyami harcsa pedig egy- és ugyanaz a halfajta két elnevezése.

2011. nov. 21. 22:27
 7/7 cernageza válasza:
Rengeteg múlik azon, hogy egy telepített pontyos tóban élő "fotelrokker" harcsát mérünk, vagy egy folyamit. Folyóból pacni-pontyot se nagyon fognak.
2014. aug. 6. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!