A szaunába miért kötelező a törölköző? Jóó én beviszem de csak a kezembe szorongatom.
Így van.
Ráülhetsz + ha lehajolsz legyen mit hátra tenned, nehogy meglepődj.
Sok oka van de röviden: mert így higiénikus és egészséges. Olyan fizikai és testnedvi korlát mások vírusaival, bacijaival szemben, mint a gumi szeretkezéskor. Sokaknak talán épp olyan fura is alkalmazni de több jó oldala van, mint rossz.
- kell azért mert mások segg-tajtékos tócsájára senki nem ül le szívesen. Mindenki sejhaja izzadjon csak a saját törcsijébe :-)
- kell azért mert megelőzi, hogy elkapj/terjessz egyes bőrbetegségeket és állapotokat (például herpeszek, szemölcsök - és sok undok dolog).
- nem csak a fertőzés, hanem a melegben kitágult pórusok miatt sem jó, ha plusz baktériumokat szed össze az ember: az egyszerű gennyes pattanástól a szőrtüsző gyulladásig kialakulhat bármi, amely a kitágult pórusokon bejut de aztán az összeszűkülés után nem tud kijutni...
- kellhet azért mert ha a törölközőre ül az ember plusz nekidől a hátával is, akkor nem égeti szét 3 perc múlva a bőrt a forró fapad, amikor mocorog egy kicsit (vagy beenged egy újonnan érkezőt).
- én azért is szeretem mert ha tiszta törcsit viszek, akkor az öblítő illatanyagai a forró levegőn kioldódnak és ez egy kis aromaterápiában részesít :)
Sajnos kis hazánkban kevés ember tudja, hogyan kell szaunázni ahhoz képest, hogy mennyien járnak. (mondjuk, ez a futással is így van... :) )
Tulajdonképpen mág a műszálas ruházat is rossz ötlet (minden fürdőcucc műszálas), de sajnos nálunk a meztelenséget más szemmel nézik, mint ahonnan a szauna származik, úgyhogy marad a fürdőcucc + törölköző.
mert eredetileg meztelenül kéne beülni, és én pl nem szívesen ülnék olyan padra ahova már ért pár embernek a csupasz segge meg fa...(izé nem szabad káromkodni xD)
am ha az eredeti szaunázásnál tartunk, 15 perc után fussatok ki a szaunából és menjetek bele a hideg vízbe (5-7fokos ba)
UI.: többen mondták hogy szaunázás után hülyeség bemenni ilyen vízbe mert megfázik az ember, de tényleg így kell
elöször is sokan nem szeretnek teljesen ruhatlanul ülni, mert sokan csak illetlenül kukkolni ülnek be. igy a türülközö ezt azt elfed.
másrészt türülközni is jó.
viszont , amit kevesen tudnak, a leghasznosabb , ha a fejünkon van valamilyen textil. turban egy turulkozoből,vagy szaunasapka.( ez vastag nedvszivó anyagból, nemezből készüljön)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!