Érdemes lehet külön harcsázó felszerelést vásárolnom, abban az esetben is ha évente csak néhàny alkalommal horgásznék kifejezetten harcsára?
Persze tudnèk, csak az a kérdés hogy megéri-e?
Nem vagyok oda a méregdrága felszerelésekért. Nekem az olcsóbb vagy középárkategóríás is jó. Ilyen botokat veszek, de azokat rendszeresen is használom! De a harcsázàzó botot meg lehet csak néha venném elő.
A harcsával az a helyzet, hogy ott aztán bármi jöhet a kis pondrótól a 2 méteresig. Már pedig egy nagyobbhoz kell a cucc. Úgyhogy itt nem igazán opció, hogy majd a feederedre feldobod a stupeket vagy a nadályt és majd lesz ami lesz. Kell egy erős cucc.
Ami öröm az ürömben, hogy a durva, kemény botok pont, hogy olcsóbbak, mint mondjuk egy normális, használható finom feeder cucc. Nekem pl. egy klasszik üvegszálas (tengeri) 210-es botom van harcsára itthon, volt vagy 10e forint. Viszont a lovat is ki tudod húzni vele. Ha nem pergetsz harcsára akkor más nem nagyon számít, egy masszív orsó kell hozzá és kész.
Ha rendszeresen harcsáznál akkor érdemes lenne jobb cuccba fektetni, de ha 5 harcsát fogsz akasztani évente akkor szerintem felesleges. Csak arra készülj ha egyszer beesik "életed hala" akkor ne a cuccon menjen el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!