Uszodában merjek fejest ugrani?
Figyelt kérdés
A víz nem mély, mindössze 160 cm, én pedig 183 vagyok.
Ha a dobogóról ugrok bele akkor kitörhetem a nyakam? Ugye sok balesetet hallani, hogy sekély vízbe fejest ugrottak és belehaltak, vagy belerokkantak.
Technikailag nem tudom egyébként hogyan kell pontosan, csak előre nyújtom a karjaimat és úgy ugrok bele fejjel, hogy ne hasra érkezzek, mert az tud fájni.
Merjem ezt csinálni, vagy lehet belőle baj is?
szept. 4. 19:12
1/9 anonim válasza:
Ne függőlegesen fejjel lefelé érkezz a vízbe, hanem kissé oldalasan!
2/9 anonim válasza:
De a lényeg az előretartott kéz. Ha először a kezed éri el a medence alját, ösztönösen korrigálsz és nem lesz semmi baj. 100%osan biztonságos 160cm-es vízben. A balesetek természetes vizekben történnek, ahol irreálisan sekély vizet néznek mélynek. Az uszodában látod a medence alját, ha nem, akkor onnan azonnal el kell jönni
3/9 anonim válasza:
Olvasd el a házirendet. Garantáltan bele van írva hogy tilos
4/9 anonim válasza:
3. A rajtkőről akkor mit szoktak ugrani, talpast, hasast? :)
5/9 anonim válasza:
Garantáltan nem lenne ott rajtkő, ha tilos lenne fejest ugrani róla
6/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
szept. 5. 11:19
8/9 anonim válasza:
Meg ha szandekosan le akarnal erni az aljara akkor sem sikerulne.
Nem a 160cmes vizre szoktak azt mondani hogy sekely. Es az ilyen jellegu balesetek nem is medencekben tortenik.
Hanem sekely vizu termeszetes vizekben, ahol mondjuk a meder alja 50cmre van.
9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget! Ugrás előtt nagy levegő és benntart, vagy csak simán zárt szájjal ugorjak? Ennek van valami jelentősége?
szept. 5. 21:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!