A Dunán abszolút helyfüggő. Soha nem fogtam pontyot még, de nagy dévért már igen. Ezen a szakaszon, ahová én járok, annyira szar a meder, hogy csak egy bizonyos vízállásnál van esély pontyra. Ahol van esély, oda rendszeresen kijárnak ugyanazok az arcok és úgy fognak, hogy folyamatosan etetnek nem kis mennyiséget.
Amúgy meg a meleg miatt inkább este eszik a ponty, a meglassuló mélyebb szakaszokat érdemes keresni, ahol sok a kagylóhéj a parton.
Jónak kell lennie, ha etetnék, én is valahogy így csinálnám. Csak tennék hozzá erjesztett kukoricát. De egy ismerősöm úgy csinálja egy mellékágban, hogy csónakkal bevisz a kiülős peca előtt egy 10 literes vödörben erjeszett kukoricát és csak azzal alapoz napokig. Nem darázik. Pontyot, amúrt is fog ezzel.
3. voltam
Én nem szoktam horgászni, legalábbis nem úgy, ahogy szabadna. Part mellett nem szoktam próbálkozni se, mert a horgászok kiszúrják. Általában a legmélyebb részeken próbálkozok, de ott nincs ponty, csak márna, kecsege, meg harcsa, abból is 3kg-nál nagyobbak.
Pontyot hálóval szoktunk fogni a part közelében, de hatalmas szerencse kell hozzá. Mondjuk ahhoz is, hogy ne vegyék észre, de a ponty mindig ritka volt.
8:
Aaaaz fasza!!! Nem baj, rabsickodjatok csak, akkor kapjanak el titeket, amikor éppen a legtöbbet loptok, aztán mehettek guggolni. Addig se én fogom meg azt a hareszt amit ti nyakazóval, meg varsával elloptok a Dunából. Qrvajó, hogy évente befizetek 50ezret, csak hogy leülhessek a partra, ti meg leraboljátok a jó halakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!