Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Nagy pontyokat a Dunán éjjel...

Nagy pontyokat a Dunán éjjel kell keresni a part mentén?

Figyelt kérdés

aug. 16. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez sok mindentől függ! A Duna az nagyon vízállás függő és ennek figyelembe vételével kell a helyet is megkeresni ahol egyáltalán lehet ponty. Az hogy éjjel vagy nappal nem lehet elöre megmondani, ha eszik akkor délután vagy reggel is eszik nem csak éjszaka.
aug. 16. 15:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Ilyen melegben fény váltás előtt, után és max éjfélig próbálnám.
aug. 17. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A Dunán abszolút helyfüggő. Soha nem fogtam pontyot még, de nagy dévért már igen. Ezen a szakaszon, ahová én járok, annyira szar a meder, hogy csak egy bizonyos vízállásnál van esély pontyra. Ahol van esély, oda rendszeresen kijárnak ugyanazok az arcok és úgy fognak, hogy folyamatosan etetnek nem kis mennyiséget.

Amúgy meg a meleg miatt inkább este eszik a ponty, a meglassuló mélyebb szakaszokat érdemes keresni, ahol sok a kagylóhéj a parton.

aug. 18. 07:53
 4/10 A kérdező kommentje:
3#Vegre.. szólj még hozzá.. fórazot dara az etető anyag kb 8 két ököl méretű megy be horgászat végén..szerinted ez sok elegendő vagy több kell? A meder jó van ponty van bedőlt öreg fa és több akadó is
aug. 18. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Jónak kell lennie, ha etetnék, én is valahogy így csinálnám. Csak tennék hozzá erjesztett kukoricát. De egy ismerősöm úgy csinálja egy mellékágban, hogy csónakkal bevisz a kiülős peca előtt egy 10 literes vödörben erjeszett kukoricát és csak azzal alapoz napokig. Nem darázik. Pontyot, amúrt is fog ezzel.

3. voltam

aug. 19. 06:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, azt elfelejtettem, hogy én csak max sötétedésig szoktam pontyra horgászni , de csak mellékágban. Nekem is a forrázott dara jön be, keverve pontyos kajával, néha folyékony aromával. A nagy Dunán lehet, hogy kell a szemesebb kaja, hogy ne vigye el az áramlás.
aug. 19. 06:36
 7/10 A kérdező kommentje:
5#En kis gombócokat gyurok és azt teszem a horogra mivel avval is etetek... jön ponty de mind ilyen kilós meg kisebb..nem értem hol vannak a 2-20kg példányok szerinted?
aug. 19. 12:15
 8/10 Meton ***** válasza:
59%

Én nem szoktam horgászni, legalábbis nem úgy, ahogy szabadna. Part mellett nem szoktam próbálkozni se, mert a horgászok kiszúrják. Általában a legmélyebb részeken próbálkozok, de ott nincs ponty, csak márna, kecsege, meg harcsa, abból is 3kg-nál nagyobbak.

Pontyot hálóval szoktunk fogni a part közelében, de hatalmas szerencse kell hozzá. Mondjuk ahhoz is, hogy ne vegyék észre, de a ponty mindig ritka volt.

aug. 22. 10:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8:

Aaaaz fasza!!! Nem baj, rabsickodjatok csak, akkor kapjanak el titeket, amikor éppen a legtöbbet loptok, aztán mehettek guggolni. Addig se én fogom meg azt a hareszt amit ti nyakazóval, meg varsával elloptok a Dunából. Qrvajó, hogy évente befizetek 50ezret, csak hogy leülhessek a partra, ti meg leraboljátok a jó halakat.

aug. 22. 13:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Főleg amikor észre veszik hogy etetsz..:)
aug. 22. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!