Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Nagy pontyokat a Dunán éjjel...

Nagy pontyokat a Dunán éjjel kell keresni a part mentén?

Figyelt kérdés

2024. aug. 16. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez sok mindentől függ! A Duna az nagyon vízállás függő és ennek figyelembe vételével kell a helyet is megkeresni ahol egyáltalán lehet ponty. Az hogy éjjel vagy nappal nem lehet elöre megmondani, ha eszik akkor délután vagy reggel is eszik nem csak éjszaka.
2024. aug. 16. 15:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Ilyen melegben fény váltás előtt, után és max éjfélig próbálnám.
2024. aug. 17. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A Dunán abszolút helyfüggő. Soha nem fogtam pontyot még, de nagy dévért már igen. Ezen a szakaszon, ahová én járok, annyira szar a meder, hogy csak egy bizonyos vízállásnál van esély pontyra. Ahol van esély, oda rendszeresen kijárnak ugyanazok az arcok és úgy fognak, hogy folyamatosan etetnek nem kis mennyiséget.

Amúgy meg a meleg miatt inkább este eszik a ponty, a meglassuló mélyebb szakaszokat érdemes keresni, ahol sok a kagylóhéj a parton.

2024. aug. 18. 07:53
 4/10 A kérdező kommentje:
3#Vegre.. szólj még hozzá.. fórazot dara az etető anyag kb 8 két ököl méretű megy be horgászat végén..szerinted ez sok elegendő vagy több kell? A meder jó van ponty van bedőlt öreg fa és több akadó is
2024. aug. 18. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Jónak kell lennie, ha etetnék, én is valahogy így csinálnám. Csak tennék hozzá erjesztett kukoricát. De egy ismerősöm úgy csinálja egy mellékágban, hogy csónakkal bevisz a kiülős peca előtt egy 10 literes vödörben erjeszett kukoricát és csak azzal alapoz napokig. Nem darázik. Pontyot, amúrt is fog ezzel.

3. voltam

2024. aug. 19. 06:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, azt elfelejtettem, hogy én csak max sötétedésig szoktam pontyra horgászni , de csak mellékágban. Nekem is a forrázott dara jön be, keverve pontyos kajával, néha folyékony aromával. A nagy Dunán lehet, hogy kell a szemesebb kaja, hogy ne vigye el az áramlás.
2024. aug. 19. 06:36
 7/10 A kérdező kommentje:
5#En kis gombócokat gyurok és azt teszem a horogra mivel avval is etetek... jön ponty de mind ilyen kilós meg kisebb..nem értem hol vannak a 2-20kg példányok szerinted?
2024. aug. 19. 12:15
 8/10 Meton ***** válasza:
60%

Én nem szoktam horgászni, legalábbis nem úgy, ahogy szabadna. Part mellett nem szoktam próbálkozni se, mert a horgászok kiszúrják. Általában a legmélyebb részeken próbálkozok, de ott nincs ponty, csak márna, kecsege, meg harcsa, abból is 3kg-nál nagyobbak.

Pontyot hálóval szoktunk fogni a part közelében, de hatalmas szerencse kell hozzá. Mondjuk ahhoz is, hogy ne vegyék észre, de a ponty mindig ritka volt.

2024. aug. 22. 10:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8:

Aaaaz fasza!!! Nem baj, rabsickodjatok csak, akkor kapjanak el titeket, amikor éppen a legtöbbet loptok, aztán mehettek guggolni. Addig se én fogom meg azt a hareszt amit ti nyakazóval, meg varsával elloptok a Dunából. Qrvajó, hogy évente befizetek 50ezret, csak hogy leülhessek a partra, ti meg leraboljátok a jó halakat.

2024. aug. 22. 13:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Főleg amikor észre veszik hogy etetsz..:)
2024. aug. 22. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!