Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ilyenkor kisebb vagy nagyobb...

Ilyenkor kisebb vagy nagyobb horog inkább ha ponty a cél?

Figyelt kérdés

2024. jún. 19. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Maximum 8-as horgot használok pontyra, de inkább 10-12-est, pici 5mm tüskével.

A csalin több múlik kukorica igazi/mű, waffer.. stb szeretik a pontyok. Igaz néha beesik keszeg/kárász is. Bojlisok szoktak lób@szó horgot használni.

2024. jún. 19. 23:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Vadvíz vagy etetős tó? Én inkább kanális.
2024. jún. 20. 12:08
 3/12 anonim ***** válasza:

A körülményektől függ, no és tőled, hogy merre hajlasz inkább a kompromisszumokkal.

Az már számtalanszor bebizonyosodott (de vannak kivételek), hogy a lefinomított (vékony zsinór, apró horog, pici csali) szerelékkel könnyebb kapást elérni, bár az nem feltétlenül lesz ponty.

Az sem mellékes, hogy azok a pontyok 1-2 kilósak, vagy lényegesen nagyobbak, és milyen ott a lehetőség a fárasztáshoz.

Egy vízinövényekkel benőtt csatornából vad halakat kifogni sokkal nagyobb kihívás, mint egy tiszta medrű tóból az "idomított" halakat.

Az se mellékes, hogy az apró halak mennyire kavarnak bele a horgászatba, ha az apró csalira rácsimpaszkodik a törpeharcsa, kénytelen vagy valamit kiokoskodni ellene.

A részletek ismerete nélkül annyit tudok javasolni, hogy törekedj a minél finomabb szerelékre, de figyelembe véve, hogy azzal meg is tudod fogni a halat.

Mostanság már a pontyozók sem használnak olyan kampókat, mint egykor, a /0 méretek már nem jellemzőek.

Persze, nem mindegy, hogy 10-es méret, vagy 4-es, és a kialakítása sem, ugyanolyan méretben is lehet vékonyabb, vagy robusztusabb "vastag húsú" egy horog, annak is lehet jelentősége.

2024. jún. 21. 05:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen azt hiszem te is nagy horgász lehetsz mert amit leirtal minden úgy van, és igen benőtt pályán horgászok és nagyon jól vetted észre hogy ugyan azon horog méret de a vékonyabb húsú eredményesebb...
2024. jún. 21. 08:33
 5/12 A kérdező kommentje:
Etetek minden nap,csak egy dolog érthetetlen..ugyan az a szerelek és fenekesre alig jön kapás buktatóra meg minden nap van kapás szóval 3 fenekes és 1 buktató mondjuk a buktató 4-5 méter a parttól a fenekes még ilyen 15 + - ... A fenekesekre megy több mint fele a kukoricából ide a buktató meg talán egy marék és meg is 3 vs 1 Ben az az eredmény hogy a fenekesekre 10 nap 3 kapás az egy buktató meg 10 nap 20 kapás ezt nem tudom felfogni..bedobom buktatóra persze a mélységel az alját keresem és jön kapás rá dobom a fenekest ugyan oda és nincs kapás pedig finom szerelek minden..
2024. jún. 21. 08:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Különben ajánlani tudom a 28as süllő zsinórt..nem tudom miért de kifejezetten jól teljesít ha a kapás ról lenne szó
2024. jún. 21. 08:40
 7/12 anonim ***** válasza:

Folyó, 5-8m3-es vízhozam hosszú előke, törpe nincs.

[link]

Ilyesmit kötök 1 horoggal.

Szerintem iszapos a fenék ezért belesüllyed a szerelék. Ha holtágon pedálok csak lefenekelt úszó eredményes.

2024. jún. 21. 09:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Iszap van de nem süllyedhet bele egy szem kukorica..nem értem mi lehet az oka hogy buktató félig fektetett jó és mindig van kapás a fenekesre meg ritkábban jóval..de ez jó szerelek nek tűnik.. én mivel etetek minden nap kb fél kiló megy be a végén én ilyen 20as csúsztatos ólmot használok az ólom alá blokkoló és egy 20-25cm alatta horog direkt a fő zsinór ra kötve
2024. jún. 21. 09:51
 9/12 A kérdező kommentje:
Szerinted a zsinór színe szerinted szerepet játszik?
2024. jún. 22. 21:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Bizonyos esetekben igen.

Vannak esetek, amikor olyan vehemenciával eszik a hal, hogy nincs benne óvatosság, de sokszor ott hagyja a számára gyanús falatot.

A mederfenék általában nem tiszta, lehet ott hínár, töklevél, fonalas alga, természetes, vagy mesterséges szemét, amelyek között a horogelőke is elvegyülhet.

A rikító színű (citrom, narancs, piros, stb)zsinórokra kötött horgokkal is lehet halat fogni, de lényegesen kevesebb kapás várható, mint az áttetsző színű damilra kötött horog esetében.

Jó ideje már fluorocrabon, illetve fonott előkékre kötöm a horgot, és még ott is inkább a flourocarbon az eredményesebb.

Ez nem azt jelenti, és le is írtam, hogy a színes előke kizárja, hogy bekapja a hal a horgot.

2024. jún. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!