Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Süllőzés nyári melegben?

Süllőzés nyári melegben?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Én egy abszolút koca horgász vagyok, aki évente pár alkalommal jut le a vízpartra, akkor is jellemzően félnapos pecákról van szó.

Az egyik botommal fixen methodozni szoktam, a másikat pedig a változatosság kedvéért egy egyszerű tirolifás felszereléssel berakom halszelettel vagy kishallal.

Kisebb, pár kilós pontyokat kivétel nélkül tudok fogni a method felszereléssel, viszont a ragadozós botomon soha még mozdításom sem volt. Leginkább a komravölgyi víztározóra járok, ahol tudomásom szerint bőven van ragadozó hal.

A kérdésem két részből áll:

Ragadozó halat fogni is annyira "egyszerűnek" és természetesnek kellene lennie, mint a békés halazás és én csinálok valamit nagyon rosszul, hogy még kapásig sem jutottam el soha? A másik kérdésem pedig ezzel kicsit összefüggően az, hogy egyáltalán ilyen nagy nyári melegekben napközben van bármi értelme ragadozóra horgászni? A peca időm általában reggel 6-tól délután 3-ig szokott tartani.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 16. 15:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Reggel hat előtt kellene lemenni a fenyváltás miatt,de jó az esti is.

Akkor jobban esznek.

Nappal hidak alatt árnyékban mártogatva lehet süllőt kapásra bírni.

2023. júl. 16. 18:45
 2/3 anonim ***** válasza:

A süllő nem kedveli a fényt, napos időben, ha tiszta a víz jelentősen lecsökken a kapás esélye, még olyan helyen is, ahol egyébként vannak szép süllők a vízben.

Alkonyattól pirkadatig aktívabb, bele értve az éjszakát is.

Nap közben sem lehetetlen süllőt fogni de az esélyeket növeli a borongós, esetleg esős időjárás, vagy az, ha a pihenőhelyén lógatod az orra elé a csalit.

Nappal a csuka, és a balin az aktívabb ragadozók, de még azokat sem könnyű verőfényes napsütéses időben becsapni. Többek között azért, mert jó a látásuk, ha nem gyötri az éhség a balin különösen látványosan tudja kikerülni a csalit. Felszíni horgászatokon sokszor láttuk már, hogy megindul a csali felé, és az utolsó pillanatban irányt vált, kikerüli azt.

Nyáron az említett időszak nem a legeredményesebbnek mondható, de sok horgászvízen nem engedik a horgászatot, csak napkeltétól napnyugtáig.

Amennyiben van rá lehetőséged, szánj rá időt, hogy már pirkadatkor a víznél legyél... nézd meg, hogy olyankor a víz is jobban él, mint napközben.

Én többnyire délután járok ki horgászni, de 17 óra előtt nem jellemző, hogy kimenjek, sőt ha kánikula van, inkább 18 óra (júliusban).

Sötétedésig van kb 3 óra a horgászatra, az éjszakai horgászat ott is tiltott. a kapások zöme a naplemente, és a sötétedés között történik, nem egy intenzíven telepített víz nagyon ritka, hogy délben egyáltalán értelme legyen ott ülni (hőség van, ellenben kapás nincs)

2023. júl. 16. 22:25
 3/3 mindentudó99 ***** válasza:
Èn szoktam délben is fogni. Csak legyen ott a hal akkor eszik.
2023. júl. 22. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!