Magyarorszagon,lehetoleg Budapesten hol lehet 15-25 kg -os halakat fogni,aminek incs gepolaj ize?
Budapesthez minel kozelebb.
Minden valaszt koszonok.
Szeretem a halat.
Az említett tömegű halakkal nem csak annyi a gond, hogy nehéz beszerezni, akár a piacokon is.
A halakban az évek alatt halmozódnak azok a kellemetlen anyagok, amelyek rontják a halhús minőségét.
Magyarországon a 15-25 kilogrammos halak már +10 évesek, és csak néhány az a halfaj, amelyik biológiailag képes elérni ezt a tömeget: szürke harcsa, ponty, amur, busa.
Ezek közül a busa az, amit a megfelelő helyen, az ügyes horgászok majdnem szabadon kifoghatnak, tájidegen, invazív halfaj, amit nem védenek súlykorlátozással, mint általában a többit.
Az, hogy a busa íze milyen minőséget képvisel a fogyasztóknál, az más kérdés, van, akinek ízlik, és van akinek nagyon nem.
Busára, eredményesen horgászni, meg lehet tanulni, de csak ott van értelme, ahol valóban sok a busa a vízben.
Hárosi öböl, Pilismaróti öböl, stb.
Mindenkinek halasan koszonom a valaszt!
Tapasztaltam,h akis halai nagyon finomak. Szoval,ha 100 db kicsivel allit haza,nekem az is jo lenne.
Busat pont szeretem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!