Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Csokoládé A hétvégén főztem...

Csokoládé A hétvégén főztem kukoricát etetni, 1 napot ázott, aztán 3 órát főtt amíg szét nem pattant 1-2 szem, majd miután kihűlt hordóba raktam azzal a vízzel smibe főtt, és 3 kis pohár kefírrel illetve 2 pohár sóval meghintettem aztán megkavartam?

Figyelt kérdés

A mai napon adtam még hozzá 3 nagy pohár kefírt, mert kevésnek láttam.

Szerintetek elrontottam? Még nem igazán büdös, csak az ázott kukoricát érezni, sajna csak ma sütött rendesen a nap.



2023. jún. 12. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem rontottad el, de teljesen fölösleges drágítani a kefirek hozzá adagolásával.

A kefir oltóanyag, feltételezve, hogy élőflórás, de nem a kefirtől fermentálódik a kukorica, hanem az elszaporodó tejsav baktériumoknak kell megfelelő környezetet biztosítani.

Azt meg döntsd el, hogy savanyú, tejsavas, vagy büdös, vajsavas erjesztés a célod... utóbbi esetben tedd ki a napfényre a cuccot, ha sürgetni szeretnéd a folyamatot.

Az mindkét esetben alap, hogy a kukoricaszemeket ellepi a folyadék, ha nem, akkor penészt nevelsz rajta.

2023. jún. 12. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtatást, tejsavas lenne, 4. nap hogy kint van a napon, de még meg se buttyant folyadék van rajta bőven.
2023. jún. 14. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Az elmúlt napokban nem volt nagyon meleg.

Türelem.

A két pohár só mondjuk nem kevés, és ha ráadásul jódozott, akkor az hiba.

A kovászos uborkát is a jódozott sóval szokták elrontani.

2023. jún. 14. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát jódozott volt sajna:/ akkor kuka?
2023. jún. 14. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:

A baktériumoknqk nem barátja a jód, de kősóból sem kell annyi.

Ha néhány napon belül nem indul be az erjedés, akkor se dobd a kukába, a hal megeszi.

Elsőre át os siklottam a só fölött, csak később ötlött fel, hogy a jód megölhette a baktériumokat.

2023. jún. 14. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Szerinted ha átmosom az egészet, másik vizet teszek rá és úgy a kefírt? Nem savanykás szaga van, hanem mintha már rohadna vagy hogy is mondjam...
2023. jún. 14. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Nézz után a a tejsavas erjesztés, és a vajsavas erjesztés mikéntjeinek.

A tűző napra kitett kukorica jó eséllyel, büdös, tömény lábszagú lesz. a halak szeretik a szomszédok nem - az a vajsav.

A tejsav melegen, de nem a tűző napon, levegőtől elzártan szaporodik.

Tejsavas erjesztéssel készül a kovászos uborka, vagy a silózott kukorica is.

Egyébként annyira egyszerű, hogy oltóanyag (kefir) nélkül is beindul az erjedés, ha a körülmények ideálisak.



Azt nem tudom, hogy végül is most nálad mitől büdösödik, az erjedés gázfejlődéssel is járó folyamat, pezseg a lé.

Ezzel én már nem kísérleteznék tovább, csinálj egy másik adagot

2023. jún. 14. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!