Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mileőtt belemegyünk a Balatonb...

Ervin011 kérdése:

Mileőtt belemegyünk a Balatonba kell lábat mosni?

Figyelt kérdés
2023. máj. 30. 16:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Mégis miért kellene?
2023. aug. 7. 19:31
 12/14 anonim ***** válasza:

#10 A kő nem éles, épp nézegettem. Az is meglepett már, amikor a kövek között a kagylók által oda kötött fehéres-gyöngyházszerű maradékokat nézegettem és a kezemet utána a vízből kiemelve, elöntötte a vér!

Nem mélyen vágott, csak felszínesen, de olyan mint a penge, talán még élesebb!

Aztán kivettem onnan és finoman végig simítottam, mint egy borotva élét ahogy nézik, hihetetlenül pengeéles volt!

Aztán nem is keresgéltem, nem nézegettem ott tovább mert alattomis pengékként vágnak a köhöz kötött gyöngyházszerű megkeményedett kagylófészek maradványok!.

2023. aug. 27. 13:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Csak az a kő éles, amelyiken megtalálható a rákötött éles gyöngyház vagy fehér kagyló héj éles, btörttetejű buborékokra hasonló éles alsó része.

Azt nem tudom, ezeket használják-e fészeknek, vagy miért kötik rá egyes kövekre, de majd legközelebb a szélén a köveken figyeld meg. A ráépített kagyló formátlan maradványának apró buborékokra emlékeztető töredéke vág!

A falvastagsága olyasmi, mint amikor a karácsonyi üveggömb eltörik, de ezek pár mm-es kicsi btöredezett szélű, kagyló anyagból a kövekre ragasztott kicsi éles szélű kagylóhéj anyagú buborékok.

Azon nem csodálkozom, hogy a követ gondolod élesnek, mert arra kötötte rá a kagyló, talán a kicsinyeinek? ..ezt az "építményt".

2023. aug. 27. 13:32
 14/14 anonim ***** válasza:

Épp keresgéltem, melyik kagylő köt házanyagot a kövekhez.

Vannak édesvizi kagylók amik telepeket kötnek a kövekhez. Azoknak az éles vázmaradéka vághatta meg a kezem, amikor óvatlanul megfogtam a vele bevont kő furcsa valami kiállókkal bevont részét.

2023. aug. 27. 13:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!