Sporik! Létezik, hogy ennyibe kerül a csonti?
Tegnap elmentem egy vidéki horgászboltba, hogy vegyek egy doboz csontit, az 1 decist. Amikor közölték, hogy 500 Ft, hirtelen nem kaptam szikrát.
Máshol is ennyit emeltek, vagy csak engem rántottak le? Tavaly még 350-ért adták.
Mivel szabad áras, senki nem fogja neked látnok módjára megmondani, hogy ott, ahol te vetted mennyi az ára, de az 500 sem rendkívüli.
Ahol én lakom, két horgászbolt van, a csonti ára mégis már kb 10 éve nincsen szinkronban, elég jelentős a különbség, az egyik boltban már kb 5 éve elérte az 450 ft/dl árat a csonti, a másikban meg 300 volt.
Élő csalinál számít a minőség is, lehet a drágább a jobb, az árát meg lehet kérdezni a vásárlás előtt, hogy ne érjen meglepetés (piócát, nadályt vásároltál már - ott lehetnek még meglepő árak)
Sajnos ennyibe kerül... (Budapest)
Jó ideje inkább saját gilisztákat tenyésztek. Nem belőlem él meg a horgász ipar ¯\_(ツ)_/¯
A gilisztával az a gond, hogy ha érintetlen formában rakod fel, akkor le fog belőle lógni valamennyi és a halak csipkedni fogják a végeit, nem a horgot veszik fel. A másik gond, hogy szereti magát "ledolgozni" a horogról és ezzel kiszabadulni.
Persze vághatod darabokra, de úgy már nem olyan szívós. Csontit lehet csinálni házilag, nyáron, ha jó meleg van és szállnak a legyek. Rakj ki valamilyen döglött állatot valahova, vágd fel és hagyd hogy köpjék be a legyek. Hemzsegni fog a csonti, persze nem biztos, hogy a legjobb minőségű lesz és gusztustalan is. Erre amúgy keszeg vagy valamilyen fehér hal tetemét célszerű használni, nyilván nem a sütnivaló példányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!