Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Jó estét, a horgászatban...

Jó estét, a horgászatban mikor szokás alapozó etetést készíteni?

Figyelt kérdés

2023. márc. 8. 17:42
1 2
 11/13 Chilie válasza:
68%

Ne keverjük az alapozó etetést és a szoktató etetést. Az alapozó etetés, mikor a horgászat megkezdése előtt kb fél órával, nagyobb mennyiségű, általában keményebbre gyúrt etetőanyaggal megszórjuk a kiválasztott helyet. Ezek után már csak kisebb gombócokkal tartjuk az etetést, nem szükséges gyerekfej méretű gombócok csobbanásaival elriasztani a halakat.

Amikor valaki rendszeresen ugyanott, napokon, heteken keresztül, általában szemes gabonával, leginkább kukoricával szórja a vizet, az a "szoktató" etetés. A legtöbb helyen tiltott, a MOHOSZ is tiltja, ezen felül etikátlan is.

2023. márc. 15. 19:41
 12/13 anonim ***** válasza:
Sűrűn horgászott helyen pontyra nem feltétlenül érdemes alapozó etetni. De ha napokig nem horgászták az állást, akkor érdemes pár gombócot bedobni, vagy néhány rakéta magmixet bejuttatni az adott területre, lehetőleg koncentráltan. Jártam már úgy, hogy körülöttem senki nem fogott, én meg saccra bedobtam kb.50 métert minden alapozás nélkül, és onnan jött a hal, nem ahonnan a szomszédaim folyamatosan etettek. Az is igaz, hogy akkor benn volt a cucc több mint egy órán át sima csemege kukorica csalival.
2023. márc. 27. 19:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. márc. 31. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!