Mag-mix készítésénél ki milyen arányba adagolja az alapanyagokat? pl adott kukoricához ami az alapot képzi kendert pl 15%ban? Búzát stb? Vagy csak én gondolom túl az arányokat? És mindenki marékkal beletesz annyit mindenből amennyit gondol?
Te gondolod túl.
A készen vásárolt mag mixeknél azért van túlsúlyban a búza, kukorica, mert az a két legolcsóbb mag.
A kendermag, tigrismogyoró keveréket a horgászok többsége nem lenne hajlandó megfizetni, de ha neked nem gond a nagyobb mennyiségű kendermag, tigrismogyoró, lenmag, takarmányborsó, juharmag, stb, nagyon tudományosan nem kell titkokat keresni.
Törpeharcsás vízbe persze nem a legjobb apró magvakat szórni, vagy keszeges, kárászos mixbe tigrismogyorót tenni .
Az adott víz hal állománya, és a pénztárca függvénye.
Én most vásárolom össze a magvakat nyárra. Nálam is a búza meg a kukorica lesz túlsúlyban, illetve a tritikálé, mert az se drága. :) De meg fogom bolondítani egy csomó más maggal, csak a poén kedvéért, mint pl.: repce, kender, bükköny, csicseriborsó, fénymag, madárborsó, vörös köles, lenmag, őszi barna borsó, vörös cirok. Ezek közül a tritikálé, a vörös cirok, a repce, az őszi barna borsó szerintem nem drága, max. 450 ft/kg vagy még annyi se. Én innen rendelem: magtárház.hu.
Ebből a 10 magból ha csak 10-10 dekát veszek, máris 1 kg-nál van a kaja. Ehhez jönne még a kukorica és a búza. Szerintem ennyihez simán jöhet 4-5 kg. Ja, és abba is bele kell gondolni, hogy ez szárazon ennyi, de áztatás után jóval több lesz.
De őszintén szólva én sem tudom az arányokat.
A tritikálé a búza és a rozs hibridje, már évek óta azt használtuk búza helyett.
Ennek egyszerű az oka, a takarmány búza rendszeresen apró szemű, ami érthető, hisz a jó minőségű búzából inkább lisztet őrölnek, takarmányozásra a másod, harmadosztályú búza kerül, a tritikálét ezzel szemben takarmánynak termesztik... boltomként változhat, de érdemes összehasonlítani a búzát, és a tritikálét (magok mérete, tisztaság).
A horgászathoz, halak etetésére nagyon sokféle magvat fel lehet használni, de azt érdemes átgo, ndolni, hogyan érdemes azokat előkészíteni.
Pl a kukorica, tritikálé, takarmányborsó főzési ideje is eltérő, a lenmagban hasznos összetevők vannak, de ha sok lenmag van a mixben egy zselés "taknyos" állaga lesz.
A hántolatlan köles, cirok pedig "páncélos" mag, amit megesznek ugyan a halak, de sokat nem érdemes a mixbe rakni azokból.
Lucernaliszt, lucerna pellet - sok pecás a hatásos amur csalogatót látja bennük, a probléma az, hogy ezek úsznak, lebegnek a vízben, ha nincs nehezítő adalék is hozzá keverve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!