Mágnes horgászat során talált rozsdás vasat le lehet adni a vastelepen?
Szoktam látni mágneses kincskeresőket akcióban, és persze attól is függ, hol "horgásznak", de az a hobbi sem arról szól, hogy rettenetes értékeket mágneseznek ki.
Egyrészt hasznos, mert a szemetet termelik ki a vízből, de azok röbbsége értéktelen, jó esetben valóban csak a MÉH-be való, vagy még oda sem.
Persze, le lehet adni, de ha nem akarsz néhány dekányi, kilónyi fémmel üzletelni, akkor valahol össze kell gyűjteni, letakarítani, mert a MÉH sem vesz át iszappal feltöltött konzervdobozokat.
A mágneshorgászattal kifogott fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok viszont bejelentés kötelesek, amitől a hatóságnak herótja van, és a mágnesezőkre nézve veszélyforrás is a robbanóanyagok kipecázása.
Emiatt nem csodálkoznék azon, ha betiltanák ezt a hobbit, bár tudtommal baleset még nem történt
Az összerozsdált fegyvereknek, lőszereknek gyakorlatilag semmi haszna, csak papírmunka lesz vele, természetesen azt nem viheted a MÉH-be, sem haza, de vissza sem dobhatod.
Ilyen fogások azért nincsenek mindenhol, de egyes helyeken nem is számít szenzációnak.
Ami nincs nagyon átrozsdásodva, azt átveszik a vastelepen. Én is találtam már 20-as(!) vaslemezt, bár nem mágnessel. Simán átvették.
Ha egy kis pénzt akarsz belőle, akkor az etetőkosarakat és leszúrókat lehet horgászoknak kínálni. Egy kihúzható leszúró már 1000Ft- fölött van a boltban. Vannak, akik a műcsalit is átveszik az ólom miatt:öntenek belőle súlyt. Az igazi kincs a márkás wobler.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!