Horgászok, szoktatok házilag kukoricát erjeszteni csalinak, etetéshez?
Biztos lehetsz benne, hogy a rendszeresen pontyra, amurra horgászók többsége, ha teheti, "házilag" készíti el az etetésre szánt magvakat, nem kilós kiszerelésekben veszi meg, erősen túlárazva.
A takarmány árak is az egekben vannak, 1600-1800 forintért adnak 10 kilogramm kukoricát, a horgászboltokban meg kilós kiszerelésben 500 forint körül van .
10 kiló száraz kukorica, ha megszívja magát vízzel, lesz 20-25 kilogramm, főzéskor a keményítő egy része cukorrá alakul, de savanyítani nyersen is lehet.
Az erjesztésben sincs semmi ördöngösség, ugyanaz a folyamat, mint a kovászos uborka készítése, a különböző hozzáadott adalékokkal csak a baktériumflóra elszaporodását segítik meg.
Oxigéntől elzárt környezetben a tejsav baktériumok szaporodnak, oxigén jelenlétében a vajsav baktériumok... előbbi a savanyított, utóbbi a büdös változat.
A halak mind a kettőt megeszik, de a környéken lakók, vagy maga a horgász nem biztos, hogy elviselik, a szándékon túl a vajsavas erjesztéshez kell egy megfelelő környezet is (társasház erkélyén nem ajánlott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!