Sós vízben tényleg hamarabb meg lehet tanulni úszni?
"Édesvízben is fennmaradsz, ha épp tele a tüdőd, illetve minimális erőfeszítés kell ahhoz, hogy tartósan fennmaradj. Akik nem tudnak úszni, nem emiatz fulladnka meg, hanem mert nem érzik a vizet, nem tudják hogyan mozogjanak, ezért simán tengerbe dobva is megfulladnának, hiába maradnak elvileg fent a tetején."
Hát ezzel vitába szállnék. Elég sokáig nem tudtam úszni, húszas éveim vége felé tanultam csak meg. Amíg nem tudtam úszni, simán lesüllyedtem, tengerben is. Pont ez volt a nagy csalódás, arra számítottam, hogy legalább a tengerben fennmaradok, hát nem. Én sem elvileg, sem gyakorlatban nem maradtam a víz felszínén, amíg meg nem tanultam úszni. Furcsa, mert miután megtanulsz úszni, akkor már lesüllyedni nehezebb, egyszerűen arra vagy ráállva, hogy fent maradj. De aki nem tud úszni, az nem marad fenn, hidd el nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!