A D.A.M jó márka pergető orsóknál?
2
Pergetőorsónál baromi fontos, hogy a visszaforgásgátlónak ne legyen holtjátéka. A féknek is jónak kell lenni letapadásmentesnek stb. Ez nem olyan mint úszózni ott kvázi tökmindegy az orsó azt a pár dekás keszeget bármivel kihúzod.
A DAM valamikor elég jó márka volt a horgászcikk piacon, mostanság már inkább az alsó kategória teteje, közép kategória alja, ahol otthon vannak. Hasonló példa a Silstar is.
Nem tudja mindenki megfizetni a drága cuccokat, sőt aki meg tudná, az sem feltétlenül akarja, megelégszik az olcsóbb felszereléssel...
Amit én a linkelt darabnál nem értek, viszont minősíteni sem akarom, mert nem igazán tudom mire is kell neked, de felvetődik néhány kérdés.
- biztos, hogy kell neked ekkora orsó?
- pontyozáshoz el tudom képzelni, hogy én is használnám, de pergetéshez egyszerűen nagy, fölösleges ekkora a véleményem szerint.
A dob formája, kialakítása sem előnyös pergetéshez, fölösleges a 200 méter/35-ös zsinórkapacitás, és a tömege is fölöslegesen sok.
- kizárólag pergetésre használnád, és ha igen, mennyit?
- aki csak néhány alkalommal belekóstol a pergetésbe, egyébként főleg pontyozásra használja ezt az orsót, lehet jó választás.
Kimondottan pergetésre, hacsak nem valami extrém körülmények vannak, fölösleges ekkora méret, pláne, ha egy könnyű botra szereled fel, tehát a következő kérdés,
- milyen botra keresek orsót?
Nekem első sorban az a fontos hogy megbízható legyen az orsó.
Csak pergetésre használnám [csuka, balin], de koca pergetésre, mert elsősorban fenekezek.
A bot egy két részes:
5
Attól mert 5000-es még nem lesz megbízható. Ha letapad a drag akkor tökmindehy hogy 5000-es vagy 12000-es akkor is bukod a halat.
6
Én mondjuk rádobnék pár ezret és vennék egy Daiwa Ninját.
Nem tudom mennyire gond néhány ezer forint plusz kiadás.
Van most a piacon akciós Ryobi
A 3500-as méret bőven elég, ha fonott zsinórt tervezek rá.
Alapvetően én a DAM-ról sem beszéllek le, de fölöslegesen nagy az 5000-es méret, talán az sem véletlen, hogy az most a legolcsóbb, de pergetni mégis inkább a 4000 jobb méretileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!