Lágy műcsalihoz jig fej? (A többi lent)
Figyelt kérdés
Kaptam Mann's Soft lures lágy műcsali, csali termékmintát többféle méretben. Most szeretnék vásárolni hozzá illő jig fejet. Nem tudom eldönteni hogy a kettő különböző márka/ típus közül melyik a legjobb választás. 1. Mann's Weedless Jig/ 2. Kamasaki Red Shot Jig/ Kamasaki Pression jig. A válaszokat köszönöm.2021. dec. 19. 17:50
1/2 anonim válasza:
Nem a márka lesz a lényeg, hanem a horog mérete, és az ólomfej tömege.
A plasztikozás általában nem horribilis összeg, egyetlen wobbler több ezer forintba kerülhet, ahhoz képest a plasztik, fejjel együtt pár száz forint, de persze kell egy induló készlet, különböző méretű csalik, horogméretek, és kisebb-nagyobb ólomfejek, cheburaskák. (offset horgokhoz)
A két Kamasaki közül ez egyik csicsásabb, a másik csak "sima", de lehet beszerezni különböző színű, alakú fejeket, kezdőként egyenlőre nem kell annyira részletekbe menően variálni, azt kell megfejteni, hogy mekkora méretű fejek kellenek neked.
Nem tudom segít-e:
2/2 anonim válasza:
A méret leginkább a fontos, persze a márka meg a stílus sem mindegy. A lényeg, hogy a jigfej ne rontsa le csali akcióját, tehát a horog feltűzve a csali kb felénél jöjjön ki. Offset jigfej mint pl a Kamasaki Pression jig megint más tészta, mert arra nem jó minden csali, leginkább paddletail csalikkal jól működik, twisterekkel már nem annyira.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!