Melyik a leggubanc mentesebb rablóhalazó végszerelék? Csatornán szeretnék kisebb harcsára,süllőre,csukára vadászni. 2egyforma felszereléssel Teleszkópos silstar grizzly 100-200gr bot,60 nyeletőfékes orsó,0.30monofil zsinor. Első idökben fenekezve
-Fenekezőn 2horog vagy, 1 ajánlott?Esetleg parafa dugóval meg emeltetni a főzsinórt az előkénél? Vagy elég a tirolifa?Horogméret?
Előket miből kössek?
-Milyen részen keressem a rablóhalakat?
5-10m széles lassú folyású 1-1.5m mély csatorna.(kapos folyó Dombóvári szakasza) vannak vízbe dölt fák,bokor,vissza forgó...
Esetleg másik végszerelék is érdekelne kinek mi be vált?
Csali : vastag nagy giliszta,hal szelet,élőhal,máj esetleg?
Vagy bármi bevált nektek?
Télen milyen rablokra számíthatok?
(Kis harcsát és süllőt nyáron fogtam benne spiccbottal is)
A rabló lesből támad, valami mögül, alól, mellől. Én is a tirolifa 1 horoggal mennék, mert ez talán nem annyira könnyen akad el. Egy fej vagy test nagyon csábító. A máj is jó nagyon, nem baj, ha állott, büdös!
Nyolcast kötsz 40-50 centi hurkot hagyva, majd a olyan 20-25 körül kettévágod. Rövidre a horog, hosszúra a tiroli.
Próba szerencse köszönöm.
Sima monoból mehet a horog előke ?
Vagy fluorocarbont vegyek hozzá?
Drót és kevlár elöke van itthol de sosem használtam még
Köszi :)
Hétvégén teszt
Üdv .
Próba szombat délután 15 órától este 10 ig .
2 db kb 30 cm körüli kis szürke harcsa jött +1törpe ...
Lesz még alkalom rá.
Kellene valami mélyebb pontot keresnem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!