Tényleg ennyire nehéz szabályosan úszni, levegőt venni?
Én is pontosan így kezdtem, mint te 2017-ben. Sok kitartással, heti 3x jártam úszni, folyamatosan növeltem a leúszott távot. Másoktól lestem el a technikát valamennyire, illetve youtube videókról :)
Mostanra a technikám kb tökéletes lett, mind a 4 úszásnemben, le bírok úszni 5000-6000 métert is egyhuzamban, gyorsúszásban. 3x átúsztam már a Balatont is, minden évben ~20-25 percet javítottam az időn.
Szóval nehéz elkezdeni, és rengeteg kitartás kell hozzá, máshogy nem fog menni.
Nos, én 30 évig úsztam kitartott fej,amatőr mellúszásban, mikor, nem sokkal a járvány előtt elkezdtem gyakorolni a normál, fej bent van úszást, s gyorsúszást (nálunk a sulis úszásórákon kizárólag a távolság számított, technikát nem tanították...)
Elsőre én is így voltam, majd megfulladtam pár száz méteren.
Most már le tudok úszni 2 kmt is gyorsban, bár tuti, hogy nem jó a technika, elég lassú vagyok, 2 perc 45 mp /100m méter, s néha rosszul sikerül a levegővétel.
Én is youtube videókat nézegetek, s próbálok a medencében visszaemlékezni rájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!