Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Úszós horgászatnál a jelzőólmo...

Úszós horgászatnál a jelzőólmot hova kell rakni és mi célt szolgál?

Figyelt kérdés

2021. okt. 21. 09:21
 1/6 anonim válasza:
0%
Az úszó alá, és az tartja egyenesen az úszót. Ha sokat raksz, vagy nehezet, akkor le húzza a víz alá
2021. okt. 21. 09:36
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Egyenesen tartja a nájlont plussz eggyes csalinál pl szöcske, oda kell, hogy jobban tudj dobni. Én folyón szoktam 2 kicsi ólommal halázsni és nyipván az úszó alá teszed.
2021. okt. 21. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
2021. okt. 21. 20:23
 4/6 Senior Séf ***** válasza:
67%
Feltolós szereléknél pl a horog fölé 3-4 cm-re. Én közel 50 éve így horgászom, s mai napig imádom, mert ha csak ránéz a hal a csalira, az úszón az is meglátszik. Ehhez persze jobb az önsúlyos úszó, és úgy belőni, hogy a + súly mindössze 1/2 grammal legyen nagyobb az úszó teherbírásánál. Így a halnak mindössze azt a fél grammot kell mozgatnia. Bármilyen óvatos, vagy étvágytalan is, nem fog gyanút.
2021. okt. 22. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Finomszereléknél elengedhetetlen. Ez jelzi a kapást, a jelzőólom alatti kis zsinórszakaszt kell csak a halnak elmozdítani néhány centire. Nem írt rosszat, aki azt írta, hogy egyenesen tartja a zsinórt. Így igaz, viszont nem ez a funkciója.

A hal kapáskor bármerre elviheti a csalit. Ha lefele viszi, akkor abban segít, hogy feszesen tartsa a súlyzó ólom és a jelző ólom közötti szakaszt, így egyből húzza az úszót.

Ha felfelé, oldalra indul, akkor a jelzőt is felemeli, ekkor feltolja az úszót a kapás. Ezért fontos, hogy megfelelő méretű legyen, mert a túl kicsi nem jó, a túl nagynál pedig pl. a keszeg megérzi, és kiköpi a csalit.

2021. okt. 26. 07:01
 6/6 anonim ***** válasza:
71%

Folyóvízi 4-5g-s úsztatásnál nekem 8-10 cm-re van a horogtól, ilyenkor koccolom a mederhez a csonti csokrot. 0,35 , 0,5 g. a jelzőólom.

Állóvízi spiccbotos keszegezésnél 5-8 cm a táv,0,25 g. a jelzőólmom.

2021. okt. 26. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!