Milyen nagyhalas feeder botot ajánlotok és milyen orsót hozzá?
Nézegettem a Top mix T-Rex River feeder bot 390 HH-t ami így megtetszett de biztos tudtok még nagy halas botokat mondani.
Fontos lenne hogy orsóval kombinálva mondjatok mert azt nem tudom milyen lenne ideális egy ilyen botra mert rengetek a választék.
Szóval fontos lenne a személyes tapasztalat.
Köszönöm
Hasonló a problémám, de rendes választ nem tudok adni, mert attól függ mennyit akarsz rákölteni! Egy biztos, úgy költök én is a horgászatra arányosan amennyi időt rá akarok szánni. Azt a marketing dumát és "érzést" már rég magam mögött hagytam, hogy : "Ha ezt megveszed biztos jó horgász leszel, sok halat fogsz!" Nem attól lesz valaki jó horgász hogy a legdrágább cuccokkal horgászik és agyonetet egy agyontelepített tavat! Tudom, ezzel nem nem segítettelek ki. Egyébként vennék egy jó 60-as fémházas nyeletőfékes nagy orsódobos orsót, és ennyi.
U.i.: Bocs a kirohanásért!
Az a gond ezzel, hogy mindenki a maga lovát dicséri. Ha belépsz egy nagyhalas Facebook csoportba, az egyik azt írja, hogy egy adott bot tökéletes, a másik lefikázza.
Szerintem-ahogy fentebb is írták,- ha évente 20-30 alkalommal mégy horgászni, fölösleges 70ezres botot venni. A mai szénszálas botokhoz képest a régi teleszkópos pontyozók fasorban sincsenek.
Vannak dicsért márkák, mint az Okuma, Delphin, akik kifejezetten ennek a szegmensnek gyártanak típusokat. Ezek 30ezer körül már kaphatóak, jó minőségű, tartós feeder botok. De a sokat szidott ByDöme se lehet rossz, sokan dobálják vele a 200g-s kosarakat márnaszezonban.
Inkább az orsóban lehet nagyobb a szórás. Ha nagyhalazni akarsz folyón, akkor egy minimum 50-es nyeletőfékes kell. A delphin orsókról még csak jót hallottam.
Saját tapasztalatom nincs, főleg kishalazok, nagy Dunán márnázok. Oda olcsó bot is megfelel, a por miatt pedig egy olcsó 40-es DAM orsót, és egy 60-as Arnot használok. 2-3 szezon után megeszi a sóder, de addig tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!