Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen nagyhalas feeder botot...

Florfi11 kérdése:

Milyen nagyhalas feeder botot ajánlotok és milyen orsót hozzá?

Figyelt kérdés

Nézegettem a Top mix T-Rex River feeder bot 390 HH-t ami így megtetszett de biztos tudtok még nagy halas botokat mondani.

Fontos lenne hogy orsóval kombinálva mondjatok mert azt nem tudom milyen lenne ideális egy ilyen botra mert rengetek a választék.

Szóval fontos lenne a személyes tapasztalat.

Köszönöm

2021. aug. 29. 19:54
 1/5 anonim válasza:
100%

Hasonló a problémám, de rendes választ nem tudok adni, mert attól függ mennyit akarsz rákölteni! Egy biztos, úgy költök én is a horgászatra arányosan amennyi időt rá akarok szánni. Azt a marketing dumát és "érzést" már rég magam mögött hagytam, hogy : "Ha ezt megveszed biztos jó horgász leszel, sok halat fogsz!" Nem attól lesz valaki jó horgász hogy a legdrágább cuccokkal horgászik és agyonetet egy agyontelepített tavat! Tudom, ezzel nem nem segítettelek ki. Egyébként vennék egy jó 60-as fémházas nyeletőfékes nagy orsódobos orsót, és ennyi.

U.i.: Bocs a kirohanásért!

2021. szept. 1. 15:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond ezzel, hogy mindenki a maga lovát dicséri. Ha belépsz egy nagyhalas Facebook csoportba, az egyik azt írja, hogy egy adott bot tökéletes, a másik lefikázza.

Szerintem-ahogy fentebb is írták,- ha évente 20-30 alkalommal mégy horgászni, fölösleges 70ezres botot venni. A mai szénszálas botokhoz képest a régi teleszkópos pontyozók fasorban sincsenek.

Vannak dicsért márkák, mint az Okuma, Delphin, akik kifejezetten ennek a szegmensnek gyártanak típusokat. Ezek 30ezer körül már kaphatóak, jó minőségű, tartós feeder botok. De a sokat szidott ByDöme se lehet rossz, sokan dobálják vele a 200g-s kosarakat márnaszezonban.

Inkább az orsóban lehet nagyobb a szórás. Ha nagyhalazni akarsz folyón, akkor egy minimum 50-es nyeletőfékes kell. A delphin orsókról még csak jót hallottam.

Saját tapasztalatom nincs, főleg kishalazok, nagy Dunán márnázok. Oda olcsó bot is megfelel, a por miatt pedig egy olcsó 40-es DAM orsót, és egy 60-as Arnot használok. 2-3 szezon után megeszi a sóder, de addig tökéletes.

2021. szept. 11. 07:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyet értek veled, viszont én direkt saját tapasztalatra lettem volna kíváncsi ártól és különböző véleményektől függetlenül.
2021. szept. 12. 10:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Nyilván sokan különböző felszerelésre esküsznek ezért jó ha minél többen elmondják a saját tapasztalatukat
2021. szept. 12. 10:55
 5/5 Zotya94 válasza:
Helló, ajánlom a Delphin Chimera Nxt orsót. Nekem nagyon bevált az 5000 verzió.
2022. aug. 14. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!