Feeder szett kombináció viszonylag kezdőnek?
Sziasztok viszonylag kezdő és érdeklődő horgaszni vágyó ember vagyok. 20-30 ezer körűl keresnék évente körűlbelűl 10x való pecázáshoz olyan komponenseket amelyek egy elég megbízhatóak egy kezdő számára. Azaz nem 20 kg halakat akarok kifogni. Jobban szeretem a stabilabb botokat ha esetleg ez lehet perdöntő. Orsók terén nem értek ezekhez de ilyen 200m legalább jó lenne zsinórban. A többit úgy ahogy össze tudom szerezni de ez lenne a legfontosabb.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Az orsóra így többet tudsz költeni, annál inkább fontos a minőség.
A linkelt botról annyit, hogy "pontyos", tehát ne egy ultra hajlékony pálcát várj, viszont 10ezer forint alatti összegből lehet egy karbonból készült botod.
Szerintem egy 20 kgig terhelhető orsó az bőven elég lenne. Nem szeretnék meglepetéseket.:D. És szerintem mindenképpen Tóra mennénk. Azért nem szeretnék még menni boltba mert 1: lehet interneten rendelném meg egybe adolgokat így biztosan nem lesz olyan hogy nem található a boltban,a másik pedig ha mennék is legalább így sacc per kb tudjam a dolgokat ne áljak ott mint "hal" a szatyorban.
Köszönöm az eddigi segítséget is.
4.
Nem azért írtam a 20 kg-ost mert olyan súlyban szeretnék horgászni hanem mint említettem én a biztonság híve vagyok ezért mondtam hogy jobban szeretek biztosra menni.
A fék erővel sokan el vannak tájolódva, pedig nem egy-két bemutató videó készült már arról, hogy egy 3-3,5 méteres bottal 3-4 kilós tömeg megemeléséhez igen komoly erő kifejtés szükséges, feeder bottal attól nagyobb tömeget nem is igen lehet megemelni.
20 kilós fék erőt még egy 2 méter körüli harcsázó bottal se nagyon lehet kihasználni, szerintem az egyszerű marketing duma, még a harcsázásra gyártott orsókon sincs 20 kilós fék erő.
7
De van és kell is egy nagyhalas/tengeri orsónak ennyit tudni. Aki kenyércsücskön felpuffadt pontyok horgászatán szocializálódott anbak nem sok fogalma van a valódi horgászatról smikor egy 30-40 kilos halnak olyan kitörései vannak hogy majd felborul a hajó.
Véleményeteket szeretném kikérni ezekről a termékekről:
Botnak egy :NEVIS Sprint Feeder 360H néztem
orsónak pedig: NEVIS Method Feeder 6000
Vélemény róluk esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!