24 évesen hogyan kezdjek neki az úszásnak Budapesten? Keressek edzőt? Egyedül érdemes belevágni?
24 éves leszek ősszel és amióta nincs kötelező tesi óra, elég nehezen vettem rá magam a sportolásra és most már ott járok, hogy gyűlt egy kis felesleg rajtam.. főleg a hasamon. Ebben az iszonyatos melegben nem tudok egyszerűen futni, pedig azzal próbálkoztam először, hogy valami kis mozgást belevigyek a midnennapjaimba. Aztán rájöttem, hogy régen tervben volt, hogy majd elkezdek úszni.. ez volt vagy 5 éve és sajnos azóta sem úszom.
Szeretnék elkezdeni és ehhez keresek edzőt Budapesten vagy nem hivatalos edzőt csak aki szívesen segítene. Igazából tudok úszni, még kis iskolás koromban megtanítottak, de az életemet nem bíznám a tudásomra. Bármilyen tippet, tanácsot szívesen a fogadok az úszás elkezdésével kapcsolatban. Nem célom a versenyszerű sportolás, igazából csak az egészségem miatt csinálnám.
24/F
44 éves koromban jött a szikra, hogy eljárok úszni. El is kezdtem, minden 3. nap mentem, de a 3. alkalom után úgy beállt a nyakam, hogy napokig nem tudtam megmozdítani, ugyanis kizárólag mellúszást tudtam, kitett fejjel. Ekkor elhatároztam, hogy megtanulok szabályosan úszni.
Számtalan technikai leírás és pláne videó érhető el, ezek alapján, mindig egy részletre figyelve meg is tanultam a mellúszást. (A sikerességét talán jelzi, hogy azóta háromszor úsztam át a Balatont 2ó15 és 2ó35 közötti idővel, végig mellben.)
Aztán ugyan ezzel a módszerrel elsajátítottam a gyorsot és a hátúszást is.
Szóval, sikerülhet egyedül is, de biztos, hogy az edzővel történő tanulásnak is megvannak az előnyei.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!