Amikor náddal horgsznak amúrra, akkor a nádnak milyét tűzik a horogra?
Hogyan történik ez? A zöld nád levelét összehajtogatva és a horogra tűzve, vagy a szárával együtt egy kis darab a horog mellé kötve hajszálelőkén?
Nem értem miként lehet, hogy hatásos is legyen.
Én pergetek általában és elég sok amúrt fogtam már. Wobbleren is és gumikukacon is fogtam már rengeteget.
Náddal horgászni egyszer láttam egy emberkét ő hosszabb szárú horogra tűzött fel egy friss 6-8 centis nádhajtást. Azt nem tudom, hogy végül fogott-e valamit vele.
Olyan horgásszal még nem találkoztam, aki náddal, sással fogott volna amurt.
Biztos meg lehet fogni vele, ott ahol sok az amur, kevés a táplálék, de azok nem a természetes vizek.
A nádszál tetejéből kihúzod az utulsó leveles hajtást, annak a szár része zsenge, horogra tűzhető, mint a giliszta, több szálat fel lehet tenni csokorba, lebeg a vízben.
Vannak még amurra ajánlott csalik, lucerna, kapor friss hajtása, stb, de a legtöbb amurt a 'normális" csalikkal fogják meg.
Kukorica, tigrismogyoró, bojli pellet.
Fogtam már amurokat csontival, amivel persze nem célzottan amurra horgásztam, de a zsenge nád, mint csali legfeljebb ott érdekelne, ahol, és amikor csordában legeli az amur a nádast.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!