Gyermek horgász engedéllyel lehet fenekezni ?
Kérdezz utána a horgászegyesületnél. Ők tudják pontosan megmondani.
Eddig én úgy tudtam, hogy nem lehet fenekezni,de persze azóta változhatott.
Az országos szabály szerint 1 botos, 1 horgos horgászat engedélyezett gyerekjeggyel. Egyhorgos fenekező szerelékkel ez alapján fenekezhet, de akár pergethet is. A kérdés, hogy a helyi szabályzat mit ír. Na meg az, hogy a gyerkőc bírja-e a kihúzást, ami egy 100g-s kosárnál+ kilós halnál necces lehet.
Mi is fenekezünk, mert az úsztatás nem jött be a folyón.
Ahogy írták, az "országos" szabály szerint igen, de a helyi horgászrend a mérvadó. A pergetést pl. a legtöbb helyen tiltják gyerekeknek, de pl. a Balatonon azt is gyakorolhatják.
Ami lényeges: a gyereknek kell kezelnie a botot. Ha egyértelmű, hogy olyan botot és szereléket használ, amit ő maga nem tud kezelni, akkor a halőr könnyen azt fogja feltételezni, hogy az apja horgászik három bottal. Szigorúan véve be sem szabad dobni a gyerek helyett a szerelékét. Mondjuk láttam már nyolcéves gyereket, aki jobban dobott feederrel, mint én:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!