Víz alatt hogy nem megy be a víz a fülünkbe?
Nekem gyerekkoromban sokszor felszúrták a fülemet, anno egy fül-orr gégész azt mondta, ne menjen víz a fülembe soha. Pár éve, immár felnőttként megkérdeztem egy másik orvost, azt válaszolta, hogy mivel zárt a dobhártyám, nyugodtan belemehet a víz.
És valóban, nincs is ilyen gondom.
Egyénileg mindenkinek ki kell tapasztalnia, mire érzékeny. Az ilyen általános eltiltásokat érdemes fenntartással kezelni, utánaolvasni, más orvosokat megkérdezni, józan paraszti ésszel végiggondolni...
"Nekem gyerekkoromban sokszor felszúrták a fülemet, anno egy fül-orr gégész azt mondta, ne menjen víz a fülembe soha."
Egészen biztosan nem azért mondta, mert ott maradt a lyuk, hanem mert a sok felszúrás miatt vélelmezhető volt, hogy kifejezetten érzékeny a vízre a füled, és a további felszúrások idővel halláskárosodást okoznak a dobhártya hegesedése miatt. Ezért mondhatta.
Nekem mindig belemegy
Úszósapiban is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!