Erjesztőport hol tudnék venni ?
Legyetek szívesek segíteni ! erjesztő port hol tudnék venni? kukoricához kellene
segítséget köszönöm szépen!
#1#
Nem mondanám, hogy sajnos, sőt nekem erről az a véleményem, hogy ismét egy totál fölösleges árucikk volt a piacon, amivel legjobb esetben is csak annyit lehetett elérni, hogy az erjedés 1-2 órával korábban indul be.
A fermentálás ősidők óta ismert élelmiszer tartósítási módszer, semmiféle erjesztőport nem igényel, ott vannak körülöttünk azok a baktériumok, amelyeknek csak a megfelelő körülményt kell biztosítani, de ha biztosra akar menni az ember, akkor vannak filléres lehetőségek a baktériumflóra "megsegítésére".
Mindenki hallott már a kovászos uborkáról, savanyú káposztáról, de talán az állatok takarmányozására használt siló, szilázs is tejsavas erjedéssel készül, erjesztőpor nélkül...
Rá lehet segíteni az erjedés beindulására egy darab kenyérrel, vagy olyan tejtermékkel amiben jelen vannak a tejsav baktériumok, az egész folyamat titka a megfelelő környezet biztosítása, az erjesztőpor nem több parasztvakításnál, fölösleges cucc.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!