Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Egy hónapja járok úszni,...

Egy hónapja járok úszni, azóta jobban fáj a derekam. Miért?

Figyelt kérdés
Fáj a derekam, azért kezdtem el úszni. Ápolónő vagyok és a sok emelés az oka szerintem. Még csak 25 éves vagyok. Igaz csak heti 1x megyek mert nincs csak 25 kmel arrébb egyelőre uszoda de jövőre épül a mi városunkban is. Lehet kevés a heti 1? Ilyenkor legalább 1,5 órát úszok és csak pihenni állok meg. Mellúszást végzek mert számomra az a legkényelmesebb. Vagy rosszul csinálom? Vagy mi a baj?

2020. júl. 24. 08:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fejed kinn van a vízből?? Mert akkor a derekad terhelve van úszás közben sajnos. Más úszásnemet nem tudsz esetleg?
2020. júl. 24. 08:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez jutott eszembe...hogy kint van a fejed a vízből..

Inkább csinálj helyette gyógytornát.

Pár alkalom alatt megtanulod egy gyógytornásztól a helyes tartást és otthon tudod csinálni.

Nekem ez bevált. Ha nem hagyok ki egy napot sem, akkor néha nem is érzem. Mondjuk én ülő munkát végzek, itthon meg a ház körül a férfi munkát is.Néha alig tudtam felkelni az ágyból, de ez a torna segített.

2020. júl. 24. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne mellúszásban ússz, hanem gyorsúszásban és hátúszásban. Nekem bejött, mellette csináltam még 2 féle gerincgyakorlatot, majd 1-2 hónapon belül teljesen megszűnt a derékfájásom.
2020. júl. 24. 14:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen kint van a fejem mert szemüveges vagyok így anélkül nem látok
2020. júl. 24. 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is szemüveges vagyok, de annyit látok, hogy kikerüljek másokat, meg hogy ne menjek neki a falnak, elválasztónak. Mondjuk nekem csak -3.75 a szemem, de ismerek olyat is, aki -6-al is úszik. De a kontaktlencse + úszószemüveg is megoldás - én csak úszószemüveget használok. Kíváncsiságból rákerestem, dioptriás úszószemüveg is létezik, persze gondolom az nem mindenkinek megoldás.
2020. júl. 24. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem az edző azt mondta, hogy derékfájós, hátfájós embereknek a hátúszás a legjobb. Vízből kitartott mellúszás csak ront az állapotodon, mert nagyon terheli a gerincet.

Szerintem inkább próbálkozz meg valami gerinctornával. Sok edzőteremben is van csoportos gerinctorna óra. Orvos is be tud utalni gyógytornára, itt megtanulod a gyakorlatokat, és utána otthon is tudod csinálni. Illetve én nagyon szeretem ezt a kis rövid gerinctornát, ülőmunkát végzek, ezért minden nap megcsinálom:

https://www.youtube.com/watch?v=Y5TIU9_WeFQ

2020. júl. 24. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!