Horgász tavakon van ellenőrzés?
Külsős ember végzi az ellenőrzést?
Vagy a tó gazdája vagy az ő általa megbízott személy?
2es vagyok.
mint írtam, vannak halőrök. ők végzik a tavak karbantartását, halállományt ellenőrzik, napijegyet náluk tudsz váltani, megnézik az engedélyedet, ellenőriznek, stb. a tó tulajdonosa őket bízta meg bizonyos feladatokkal. a halőrök váltják egymást x időnként (van ahol naponta, van ahol hetente).
mit értesz külsős emberen? kisebb magántavakon, ahol nincs halőr, ott a tulaj végzi a fent említett dolgokat, vagy pl. megbízással van 1-2 embere akik nyírják a füvet, stb.
Ja értem akkor arra gondolok. Tehát ha tulajtól veszem a jegyet akkor ő végzi az ellenörzést? Nincs más ellenőr?
Azt veszem észre, hogy a magán kézben lévő tulajoknak az a lényeg hogy az ember kifizesse a pénzt és persze hogy az ott lévő halakkal emberi módon járjon el.
Tehát csak szóban kérdezi hogy ez az van e a többi nem érdekli.
Kettőt bottal szeretnék horgászni turista jeggyel ezért kérdezem.
Majd megkérdezem a tulajt
Azért kérdeztem mert pl ha nekem a tulaj ismerősöm és kivetelezik kicsit velem ezért külsős ember megbüntetheti őt is engem is?
Tehát hogy vannak e ilyen random külsős "razziák" ellenőrzések. Vagy a tulajt nem ellenőrzik hogy helyesen jár e el mindenben az az ő tulajdona... vagy hogy megy ez?
7.-re.
Magántavon, csak a tulaj emberei ellenőriznek.
Magántavakon nyilván a tulajdonos, vagy annak a megbízottja az első számú ellenőr.
Ritka ugyan, de ki nem zárható, hogy magántavakon is megjelennek halászati ellenőrök, akik olyankor ellenőrzik a tó üzemeltetőjét, és a horgászokat is.
Az állami horgászjegy nélküli horgászat engedélyezéséért a tógazda komoly büntetést kockáztat - van aki bevállalja, és van, aki nem (a szabály az, hogy az Állami horgászjegy a horgászat kötelező feltétele, ha nincs, büntethető a tó üzemeltetője, és a horgász is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!