Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgász tavakon van ellenőrzés?

Horgász tavakon van ellenőrzés?

Figyelt kérdés
Ki végzi az ellenőrzést a tulaj? Esetleg valami külsős ember?

2020. júl. 4. 11:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Van bizony!
2020. júl. 4. 12:04
 2/13 anonim ***** válasza:
64%
a komolyabb tavakon ellenőriznek, ilyen pl. a vadkan tó (Cserhátsurány), ez egy zárt tó. halőrök vannak, ők ellenőriznek, pl hogy szakállas horgot használsz-e, nash fertőtlenítőd van e, van e halbölcsőd. a honlapjukon fent vannak ezek is, hogy mik a szabályok, mik a megrovások ha nem tartod be. de pl a fertőtlenítő megvásárolható náluk, bérelhető halbölcső is, a horog meg összenyomható, úgy leesik a szakáll :)
2020. júl. 4. 12:07
 3/13 A kérdező kommentje:

Külsős ember végzi az ellenőrzést?

Vagy a tó gazdája vagy az ő általa megbízott személy?

2020. júl. 4. 12:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Magánkézben lévő, mesterséges tavakra gondolok.
2020. júl. 4. 12:20
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

2es vagyok.

mint írtam, vannak halőrök. ők végzik a tavak karbantartását, halállományt ellenőrzik, napijegyet náluk tudsz váltani, megnézik az engedélyedet, ellenőriznek, stb. a tó tulajdonosa őket bízta meg bizonyos feladatokkal. a halőrök váltják egymást x időnként (van ahol naponta, van ahol hetente).

mit értesz külsős emberen? kisebb magántavakon, ahol nincs halőr, ott a tulaj végzi a fent említett dolgokat, vagy pl. megbízással van 1-2 embere akik nyírják a füvet, stb.

2020. júl. 4. 12:23
 6/13 anonim ***** válasza:
56%
de a példánál maradva, a vadkan tó is magánkézben van, mégis vannak halőrök.
2020. júl. 4. 12:24
 7/13 A kérdező kommentje:

Ja értem akkor arra gondolok. Tehát ha tulajtól veszem a jegyet akkor ő végzi az ellenörzést? Nincs más ellenőr?

Azt veszem észre, hogy a magán kézben lévő tulajoknak az a lényeg hogy az ember kifizesse a pénzt és persze hogy az ott lévő halakkal emberi módon járjon el.

Tehát csak szóban kérdezi hogy ez az van e a többi nem érdekli.

Kettőt bottal szeretnék horgászni turista jeggyel ezért kérdezem.

Majd megkérdezem a tulajt

Azért kérdeztem mert pl ha nekem a tulaj ismerősöm és kivetelezik kicsit velem ezért külsős ember megbüntetheti őt is engem is?

Tehát hogy vannak e ilyen random külsős "razziák" ellenőrzések. Vagy a tulajt nem ellenőrzik hogy helyesen jár e el mindenben az az ő tulajdona... vagy hogy megy ez?

2020. júl. 4. 12:30
 8/13 anonim ***** válasza:
41%

7.-re.

Magántavon, csak a tulaj emberei ellenőriznek.

2020. júl. 4. 12:35
 9/13 anonim ***** válasza:
12%
egyes magántavakon horgászengedélyt sem kérnek.
2020. júl. 4. 12:37
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Magántavakon nyilván a tulajdonos, vagy annak a megbízottja az első számú ellenőr.

Ritka ugyan, de ki nem zárható, hogy magántavakon is megjelennek halászati ellenőrök, akik olyankor ellenőrzik a tó üzemeltetőjét, és a horgászokat is.

Az állami horgászjegy nélküli horgászat engedélyezéséért a tógazda komoly büntetést kockáztat - van aki bevállalja, és van, aki nem (a szabály az, hogy az Állami horgászjegy a horgászat kötelező feltétele, ha nincs, büntethető a tó üzemeltetője, és a horgász is)

2020. júl. 4. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!