Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Balaton átúszás milyen úszásne...

Balaton átúszás milyen úszásnemben?

Figyelt kérdés

Idén szeretném először átúszni a Balatont, de nem tudom, hogy melyik úszásnemre gyakoroljak. A mell megy a legjobban, azt is szeretem leginkább. A gyorsban még nem találtam meg a tempót, amit sokáig tudnék tartani (kb 100 m után elfáradok benne) - lehet, hogy azt nem is a legszabályosabban/leghatékonyabban csinálom. A hát kiesik, mert ott azért lesznek körülöttem emberek gondolom :D

Namármost kb meg is válaszoltam magamnak a kérdésem, hogy mellben szeretném leúszni - de ez "lehetséges"? Nem vagyok profi úszó, inkább magabiztos hobbistának mondanám magam, de azért nem 5 óra alatt szeretném leúszni a távot :) Meg a következő 1 hónapban inkább akkor gyakorolnék mellre meg egy ki gyorsot is - hátha lesz valami isteni segítség haha

Természetes vízben sajnos még nem volt lehetőségem így úszni - vagy ot van valami más technika a tartható gyorsra?

2020. jún. 29. 00:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ami megy a legjobban, neked az a leggyorsabb. Abban ússz.

By: egy úszni nem tudó:-D

2020. jún. 29. 00:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Haha, igen igaz! :D csak nem tudom, hogy így "van e értelme".. :D meg a derekam bírni fogja e a sok mellet :/
2020. jún. 29. 01:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát az is úszás. És a Balatont átúszni akarod, szóval teljesen mindegy. Kutya úszásban is megtudnád csinálni(én csak azt tudok)
2020. jún. 29. 01:17
 4/10 Lena7 ***** válasza:
100%

Én még ugyqn nem úsztam hosszabb távot ,de én például mindenhogy szoktam :'D

Például ha a Velencei-tóba vagyok akkor szoktam gyorsúszni aztán arról váltak mellre aztán mellúszás után kutya úszásba. Attól függ milyen kedvem van ,mennyire mély a víz ,mennyire fáradok el stb

Szerintem úszhatsz "vegyesen" is.

Ha elfáradsz mellbe ,akkor utánna átválthatsz akár gyorsúszásra is.

Sok sikert hozzá! :)

2020. jún. 29. 08:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem végig mellúszásban nyomtam le 18 évesen, néha pihenésként váltottam gyorsúszásra vagy fordultam a hátamra. Minimális gyakorlással 3 óra körül voltam. Ehhez mondjuk hozzá kell tenni, hogy az elején bepánikoltam a hullámoktól és a tömegtől, ott sok időt elvesztettem, amíg megacéloztam magam és belevágtam. Erre készülj lelkileg talán. A többi kitartáson és gondolkodáson múlik egy amatőrnek.
2020. jún. 29. 10:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó válaszoló! Amúgy nem egyedül mennék, egy barátnőmmel, aki vizilabdázott, szóval az azért szerintem adna erőt, hogy neki tutibiztos jobban megy, mint nekem :))
2020. jún. 29. 12:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló kérdésekre írt válaszaimból idézek:

"2 óra 15 perc alatt úsztam át, végig mellben.~1800 m-től majdnem folyamatosan görcsölt a bal combom. Egyébként heti 1-2-szer úszok 4500-4800 m-t, mást nem sportolok."

"Szabad vízen, hátúszásban nekem hiányzik az uszoda mennyezete, a felhők, repülők nem igen adnak támpontot az egyenes úszáshoz, és ettől a bizonytalanságtól hamar el is szédülök.

Gyorsban meg a medence alja hiányzik az egyenes úszáshoz :). Azt a kacskaringózást, amit oly sok gyorsúszó leművel, nem akarom csinálni, úgyhogy marad a mellúszás a teljes távon."

2020. jún. 29. 12:43
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

7.folyt.

Első átúszónak írtam:

"a távot úszd le medencében. Meglátod, hogy megy, milyen érzés. Ha nehezen, akkor járj el úszni, gyakorolj az átúszásig.

Ilyen távon jöhetnek görcsök is, az sem árt, ha először nem a Balaton közepén tapasztalja meg az ember, hogy milyen érzés, hogy lehet kezelni, stb.

A hajó sorfal senkinek ne adjon hamis biztonságérzetet. nagyon kicsi az esélye, hogy valakinek feltűnne, ha egyszercsak eltűnne egy fej a több száz közül."

2020. jún. 29. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Uszodában legyen meg a táv, és szorozd meg kettővel az idejét.

Mindenképpen menj ki balatoni strandra gyakorolni a hullámok miatt a part és a bója között sokszor. Kicsit segíthetsz magadon, ha egy testreszabott polifoamlapot dugsz magad alá, mintha egy push-up melltartó lenne, és a kezedre egy úszóhártya-szerűséget. A vizilabdás barinő nem garancia semmire, lehet, h lehagy, de vagy ő vagy te nem tudsz a saját tempódban, nyugisan úszni, és ez rendkívül kimerítő, idegesítő tud lenni.

2020. jún. 29. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kétszer úsztam át, először vêgig mellben, másodszor úgy, hogy 500 m-enként úsztam kb 50-et gyorsban, a többit mellben.2:10 és 2:03 alatt.

Előtte héten 3200 m-t úsztam le uszodában, mellben, meg kb hetente egyszer jártam úszni, akkor felváltva úsztam gyorsban és mellben. Sajnos én sem bírom sokáig a gyorsúszást. Pedig idén elkezdtem azt erőltetni, csak jött a vírus,bezárt az uszoda.

2020. jún. 29. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!