Melyik a kajak és melyik a kenu, Mármint melyikben vannak ketten és melyikben van 1 ember?
Mind a kettőben lehet egyedül és többen is lenni. A kajaknál az evezőrúd mindkét felén van lapát is és így egyet a bal utána egyet a jobb oldalon evezel(általában).
A kenunál csak egy lapát van a "rúdon" és csak egyik oldalon evezel. De itt forgatni is kell(így kanyarodsz)
Kajakban ha egyedül vagy azt hívják K1-nek.
Ha ketten akkor K2 és ha 4en akkor K4. A kenunál is így van csak ott K helyett C van( C1,C2...)
És kajakkal könnyebben beborulsz:)
Remélem érthető.
Köszönöm a válaszokat!
Biztos jó lehet kenuzni, én sajnos még nem próbáltam :(
a kenusok könnyebben beborulnak már abból adódóan is hogy a súlypontjuk magasabban van+térdelnek...és tapasztalat mert én is versenyszerűen kenuzok!!!!!!!jeeeeee!XD
de látom nem vagyok ezzel egyedül
énis kenus versenyző vagyok! :P
és örök igazság:
egy kenus akármikor be tud ülni egy kajakba s evezni vele, de egy kajakos se tud (szinte) elvinni akár egy deltás C1est :D
márbocs de ez rohadtul nemigaz...
3 éve kajakozok,mikor elkezdtem rá 2 hétre kipróbáltam a kenuzást...nem borultam be...az viszont igaz h a kenuval könnyebben be lehet borulni...de ez az "ülni ki nem tud" beszólás...megnéznék egy pár embert h hogyan ül be egy K1-be legelőször...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!