Mágnes horgászat? (Több lent)
Néhány napja akadtam rá erre a különleges tevékenységre és egyből az őrültje lettem. A kérdés(ek) igazából a következők lennének:
1) Egy folyó vízre (Rába, nyugati folyók) illetve nem túl mély (max 5-8m mélységű) tóra milyen mágnest ajánlanátok?
2) Egy 180kg-os mágnessel mennyire lehet jó ,,kincseket" fogni?
3) Bárhol lehet legálisan horgászni, büntetés nélkül?
4) A kifogott tárgyak (legyen az horgászfelszerelés, bicska, kések, bicikli vagy tényleg bármi) azt meg lehet tartani vagy méhbe le lehet adni? Jó azt tudom, vagyis hallottam lőfegyver esetén a rendőrségnek szólni kell de ettől eltekintve a többit el lehet adni vagy lopásnak minősül?
A segítő válaszokat előre köszönöm!😉🙏🏻
"Kincskeresés" büntetőjogi fogalom nem létezik,amire te gondolsz az a fémdetektoros keresés amely valóban engedélyhez kötött(68/2018. (IV. 9.) Korm. rendelet
a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról)
A mágnespeca jelenleg itthon nem definiált így nem is szabályzott tevékenység,így-elzárt magánterületen kívül
-(halastó..stb) bárhol nyugodtan végezhető mint hobbi,szabadidős tevékenység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!