Valaki elmondaná, hogyan lehet csukát fogni?
Valamit nem jól csinálsz, a csuka a pergetők tanuló hala, sokkal könnyebb műcsalival megfogni, mint bármelyik más ragadozó halunkat.
Nyilván ott kell dobálni, ahol van is csuka, és az is igaz, hogy a kicsiket sokkal könnyebb becsapni, mint a sok éves veteránokat, de szinte mindenre oda vág, ami mozog előtte, és éppen nem étvágytalan.
Twister, gumihal, támolygó, körforgó, wobbler - kísérletezz.
Általában a part közelében keresem őket vagy vízbe dőlt fák, bokroknál, esetleg ahol van hínár. Támolygó villantót és wobblert hajigálok leginkább, de szinte semmi életjel a csukák részéről, valamiért balint vagy süllőt előbb fogok. A gumihalakat száműztem, de most előveszem, aztán hátha...
És itt a második válaszoló említette, hogy folyón pecázik. Azt megkérdezhetem, hogy a használt úszó méretét a sodráshoz kell igazítani? Vagy olyan ott a víz, hogy szinte teljesen áll?
A pergetés, és a csalihalas (úszós, vagy fenekező) horgászat két külön műfaj, de lehet ötvözni: mártogatás, tapogatás.
Ne tudom miért száműzted a plasztik csalikat, a pergetés alapjait azzal lehet a legkönnyebben megtanulni, de tény, hogy kell hozzá egy megfelelő érzékenységű bot, és a jig fej tömegét is el kell találni (víz mélység, sodrás függvénye)
Tele van a youtube pergetést bemutató, oktató videókkal, legfeljebb a sallang között kell megtalálni azt, ami neked hasznos.
https://www.youtube.com/results?search_query=csuka+perget%C3..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!