Hogyan lehet nagy csukát fogni?
Ahol horgászok sok a csuka, de zömében 50-60 centis egyedek. Pergetni szoktam vagy tirolifás szerelékre snecit rakok. Újabban már viszont nem tudok snecit fogni, így kénytelen vagyok boltban venni a csalihalat.
A tóban rengeteg kárász lett, mert telepítettek, de amúgy sem volt kevés. Szerintem ezek elnyomták a vörösszárnyúakat, sneciket. Most már ezekből szinte egy sincs.
A kárász meg túl nagy általában. Vagy pont az a jó?? Nagyobb csalihal nagyobb csuka?
Pergetni inkább édesapám szokott, partról. Ő is a kisebb egyedeket fogja. De ismerősöknek meg már volt, hogy beugrott egy 8 kilós.
Márpedig ha sok a kicsi, akkor nagyobbaknak is kell lennie.
Tipp .: lehet venni takarmányboltban tejport (igen 20kg-s zsákban) úgy felhősít mint a ... fele-fele arányban etetőhöz ,amit száraz gombóccá gyúrsz (amennyire lehet száraz,csak hogy összeálljon) ,ez egyből bont,felhőz a sneci odaugrik...
Ez spiccbottal a legkisebb úszóval amire kb 0.1-0.2g ólom kell 1 szem csontival 2 sneci/perc.Vagy csalihalfogó háló,a part melletti első 2-3 méteren ahol még fél-1 méteres a víz ez világian játszható...
A nagy csukát nem feltétlen a nagy csalihal vonzza,azt minden vonzza ami táplálék neki.
Meg kell találni,holtágak,lehetetlen helyek stb... tényleg kb oroszlánbarlang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!