Ez jó erjesztett kukorica recept?
ahogy én készítem:
2 kg száraz kukoricát 24 óráig áztatom, utána addig főzöm még meg nem puhul, majd egy nagyobb vödörbe bele
teszem a lecsöpögtetett kukoricát , színültig feltöltöm vízzel az vödröt és teszek hozzá 2 doboz élőflórás kefirt egy csipet jódozatlan sót , majd rá teszem a tetőt annyira hogy a keletkezett gázok ki tudjanak jönni a vödörből , és erjedni hagyom
Ha nem főzöd meg legalább egy kicsit, akkor büdös kukorica lesz a végeredmény (vajsavas erjedés).
A főzéssel csirátlanítod, sterilizálod valamennyire, így jobban érvényre jutnak a kefirben lévő baktériumok vagy élesztőgombák, a sóval pedig szabályozod az erjedést.
Ezzel a módszerrel egy tejsavas erjedéssel (fermentált) érlelt enyhén savanykás szagú kukoricád lesz, ami légmentesen lezárva sokáig megőrzi a minőségét és nem büdösödik meg.
Köszi!
Tegnap főztem egy csomó kukoricát, abból csinálok olyat amilyet írtál.
A másik módi direkt a büdös, nagyon büdös kukorica volt a cél, akkor az úgy jó. Tényleg büdös.
Ha a büdösség a cél, akkor természetesen jó az általad alkalmazott módszer, de ezt akár sima vízzel felöntve és napra kitéve is hamar eléred nyáron.
A fermentált kukoricát én légmentesen lezárható 30 literes műanyaghordóban tárolom, úgy, hogy a lé ellepje. Valószínűleg a vákuumozott fóliazacskós tárolás is működik, legalábbis a boltokban úgy árulják, de a léből kiszedve egy zárható műanyagvödörben is kibír 1-2 hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!