Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ez jó erjesztett kukorica recept?

Ez jó erjesztett kukorica recept?

Figyelt kérdés

ahogy én készítem:


2 kg száraz kukoricát 24 óráig áztatom, utána addig főzöm még meg nem puhul, majd egy nagyobb vödörbe bele

teszem a lecsöpögtetett kukoricát , színültig feltöltöm vízzel az vödröt és teszek hozzá 2 doboz élőflórás kefirt egy csipet jódozatlan sót , majd rá teszem a tetőt annyira hogy a keletkezett gázok ki tudjanak jönni a vödörből , és erjedni hagyom


2019. aug. 30. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
A főzővizet nem kell leönteni róla, hanem megvárod amíg kihűl teljesen és utána mehet bele a kefir. A sóból egy evőkanállal tegyél hozzá (ez mehet még forrón bele), a kefirből pedig elég egy kis pohárral ekkora mennyiséghez. A lé lepje el a szemeket és a vödröt lezárhatod teljesen, mert ennél a módszernél nem fejlődnek különösebben gázok. Légmentesen lezárva akár egy évig is eláll és nem lesz büdös, csak savanykás szagú.
2019. aug. 30. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Előtte meg kellett volna főzni? nem a nyers kukoricára kell rátenni a kefírt?
2019. szept. 20. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem főzöd meg legalább egy kicsit, akkor büdös kukorica lesz a végeredmény (vajsavas erjedés).

A főzéssel csirátlanítod, sterilizálod valamennyire, így jobban érvényre jutnak a kefirben lévő baktériumok vagy élesztőgombák, a sóval pedig szabályozod az erjedést.

Ezzel a módszerrel egy tejsavas erjedéssel (fermentált) érlelt enyhén savanykás szagú kukoricád lesz, ami légmentesen lezárva sokáig megőrzi a minőségét és nem büdösödik meg.

2019. szept. 21. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Köszi!

Tegnap főztem egy csomó kukoricát, abból csinálok olyat amilyet írtál.


A másik módi direkt a büdös, nagyon büdös kukorica volt a cél, akkor az úgy jó. Tényleg büdös.

2019. szept. 21. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A légmentes lezárást hogyan kell érteni? Víz nélkül, szárazon egy fóliazacskóban megvákumozva - legumizva, vagy egy vödörben az erjesztővízben hagyva? Esetleg másként?
2019. szept. 21. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a büdösség a cél, akkor természetesen jó az általad alkalmazott módszer, de ezt akár sima vízzel felöntve és napra kitéve is hamar eléred nyáron.

A fermentált kukoricát én légmentesen lezárható 30 literes műanyaghordóban tárolom, úgy, hogy a lé ellepje. Valószínűleg a vákuumozott fóliazacskós tárolás is működik, legalábbis a boltokban úgy árulják, de a léből kiszedve egy zárható műanyagvödörben is kibír 1-2 hetet.

2019. szept. 21. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!