Erjesztett kukorica?
Van egy kb 1 éves erjesztett mag mix (kukorica, búza, kendermag, tigris mogyoró)
Az jó ha savanyú szaga van ?
Vagy esetleg lennének szívesek le írni egy jó erjesztett kukorica receptet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Több féle erjedés lehetséges, attól függően, hogy milyen baktériumok számára kedvezőek a feltételek, azok fognak elszaporodni..
A tejsavas erjedés savanyú, a vajsav büdös, az alkoholos meg cefre szagú. (a többi variáció horgász szempontból kevésbé jelentős)
Erjesztett csalik, etetőanyagok meleg vízben működnek, ilyenkor elrontani lehet vele a pecát.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Élesztő az alkoholos erjedést gyorsítja, a kefir a tejsavast... a körülményektől függ, melyik baktérium szaporodik el, de az valószínű, hogy valami lesz, ha nem szárad ki közben (akkor megeszi a penész)
Aromával jól meg lehet drágítani, ráasásul értelmetlenül, mert az erjedés során az aromát is lebontják a baktériumok, mivel az vagy cukor, vagy alkohol...
Értem, azért le tudnátok írni hogy hogyan csináljak erjesztett kukoricát?
Nyárra kellene majd , de valami olyan legyen hogy ne 1-2 hét alatt tönkre menjen, hétvégén meg csinálnám hogy nyárig jól össze érjen
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egy napra beáztatom, megfőzöm, teszek bele egy marék sót (egy diszpis vödörnyihez), ha kihűlt belekeverek egy doboz kaukázusi kefirt és kész.
Lezárt vödörben vagy egy kisebb műanyaghordóban, akár egy évig is eláll és nem büdös, csak savanykás szagú.
A leve mindig lepje el és annyi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!