A különdíj nagyobb megtiszteltetés, mint az első helyezés?
A kérdés apropója, hogy most voltam meghívottként egy szavalóversenyen és volt egy szavaló, aki úgy tényleg szó szerint porrá alázott mindenkit, mintha nem is egy kategóriában lenne velük.
Akivel beszéltem, azok biztosra vették, hogy ő lesz az első, mégis, az eredményhirdetésnél ki sem hívták, hatalmas csalódás volt, majd a harmadik helyezés kiosztása után meglepetésszerűen bejelentették, hogy a zsűri úgy döntött, ad egy különdíjat is, amit ő kapott meg.
Az én értelmezésemben az, hogy az első díjat nem annak adják, aki tényleg lealáz mindenkit, hanem a díjak kiosztása után jelentik be meglepetésszerűen, mint különdíjast, az azt jelenti, hogy ő tulajdonképpen annyira kilógott a mezőnyből, hogy az első helyezett előtt lenne a helye, de mivel olyan helyezés nincs, ezért különdíjjal jutalmazzák.
Ebből következtetve, jól gondolom, hogy a különdíj nagyobb megtiszteltetésnek számít egy versenyen, mint az első helyezés?
Még mindig nem. Ez ilyen mégiscsak adjunk neki azért valamit szint.
Hiába emeled ki hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!